петък, 1 април 2016 г.

HTC Desire 530 новия лидер на средния клас.

Телефонът е изработен от пластмаса, но определено не лъха на ниско качество. На разположение са различни „свежи“ цветови комбинации, които ще се харесат много на младежите. Има и малка дупчица, на която да закачим връзка за китка – много удобно, ако искаме да слушаме музика или въобще да ползваме телефона докато се движим.


снимка: GSMarena

Телефонът не е много тежък, само с 11 грама повече от iPhone 6s – 140 грама. Дебел е 8,3 милиметра. Устройството се държи добре, защото пластмасата разполага с матов финиш за по-добър захват. Единственото, което се „набива на очи“ е голямата камера, но това е нещо типично и за други смартфони.

HTC Desire 530 откъм функционален дизайн набляга на следните няколко детайла – батерията не може да се премахва. Капацитетът ѝ е 2200 mAh. Слотовете за SIM карта и MicroSD карта памет са разположени от лявата страна на телефона.
Екранът е с размер от 5 инча. Идеална големина за използване с една ръка.
Резолюцията е 1280 на 720 пиксела, което е равно на гъстота на пикселите от 294 на инч. Дисплеят показва наистина задоволителна картина за бюджетен телефон. Определено за игри и видео е перфектен. Единственият проблем е при силна директна слънчева светлина. Тогава ще трябва да увеличите яркостта.

снимка: PCAdvisor

Процесорът на телефона е Snapdragon 210 с работна честота от 1,1 GHz. Графичният процесор е Adreno 304, а работната памет – 1,5 GB. Телефонът не е най-мощния, но за интернет, социални мрежи, по-леки игри и фотография е идеален. Има 16 GB памет, но може да сложите допълнителна карта с памет, ако не ви задоволява.
Задната камера е 8-мегапикселова и разполага с LED светкавица. Отпред камерата е 5 мегапиксела. Можете да правите HDR и панорамни снимки, има автоматично откриване на лица и фокус чрез докосване. Тя хич не е лоша, някои хора могат да забележат малко по-различни цветове от реалните. Предната камера е идеална като за бюджетен телефон – използвате Skype и Snapchat без проблем. И тук цветовете леко накуцват.



По отношение на софтуера, HTC Desire 530 е оборудван с Android 6.0 Marshmallow. Интерфейсът е дело на HTC – Sense. Може да се похвали с яркост и цветове, което е в духа на този младежки телефон.
Смартфона се хвали и с няколко интересни приложения. HTC Home стои на началния екран и дава достъп до най-често използваните приложения. Desire 530 използва локацията и часовника, за да определи кои приложения да предложи според часа и мястото, на което се намирате. Въобще наистина удобна екстра, особено за телефон с тази атрактивна цена.С HTC Desire 530, производителя заяви намерението си за по-добри позиции на пазара на бюджетни устройства, особено насочени към младата част от потребителите. Има ли нужните качества този телефон, за да го изберем пред стотиците други телефони от по-нисък клас?

Вече сте закупили този страхотен телефон и търсите подходящи аксесоари за HTC Desire 530 , можете да проверите при нас.


Няма коментари:

Публикуване на коментар