понеделник, 11 април 2016 г.

Sony Xperia XA ревю - ще изплуват ли японците при средния клас устройства.

Sony Xperia XA е един малко изненадващ ход на производителя. Когато на MWC 2016 очаквахме да видим нов таблет, те ни предоставиха изцяло нова серия от телефони. Като характеристики, цялата X серия стои една идея под Z серията, която включва флагманите на компанията. Има доста интересни хрумвания като функционалности, за това нека разгледаме телефона.



Дизайнът е много интересен. Около 5-инчовия екран има една много тънка лайсна, която е почти незабележима. С ръка на сърцето можем да кажем, че екранът е от ръб до ръб и няма да излъжем. Доста добро попадение, което радва окото.
Телефонът е с дебелина от 7,9 милиметра и се усеща добре в ръката. Има едно леко заобляне на стъклото в ъглите, което лично на мен ми допада. Това е крачка напред от квадратните телефони, които Xperia серията ни поднася до сега. Теглото е от 137 грама. Като цветове има доста голям избор – Лимонено златно, Розово злато, Бяло и Графитено черно, което на мен ми харесва най-много.



По отношение на характеристиките, най-добро впечатление в Sony Xperia XA ще ви направят камерата и животът на батерията, но за това след малко. Екранът изглежда много добре, макар и да е с резолюция от 1280 на 720 пиксела. Недостатъци ес забелязват единствено по ъглите, но нищо фрапантно.

Задната камера на телефона е с 13-мегапикселова резолюция и LED светкавица. Разполага с така наречения Predictive Hybrid Autofocus, който в някои ситуации си казва думата. Сензорът е с размер от 1/3". Други екстри са географска локация на снимките, детекция на лице, панорамни снимки, фокус чрез докосване и HDR. Предната камера е от 8 мегапиксела, с размер на сензора от 1/4", автоматичен фокус и HDR.


Новата функция на камерата, за която споменахме, позволява да правите перфектната снимка на движещ се обект. Докосвате го и просто чакате перфектният момент за снимка. Телефонът предвижда къде ще отиде обекта и се грижи той винаги да е във фокус.

Телефонът е задвижван от 8-ядрен процесор Cortex-A53, който работи на тактова честота от 2.0 GHz. Графиката е поверена на Mali-T860MP2. Оперативната памет е 2 GB, а вътрешната памет е 16 гигабайта. Може да добавите още до 200 GB чрез карта памет.

Sony Xperia XA е наличен със слот за една Nano-SIM карта, но е наличен модел Sony Xperia XA, който работи с две.


Операционната система е Android 6.0.1, а батерията е с капацитет 2300 mAh осигурява достатъчно живот на батерията, за да се насладите на всяка една опция на телефона и операционната система. Определено е изненада, че телефон на такава цена предлага и нещо уникално, което няма да видите другаде. Sony обещават и нови калъфи и аксесоари за Sony Xperia XA, които можете да намерите тук, в каталога на CaseBG

Няма коментари:

Публикуване на коментар