вторник, 12 април 2016 г.

Тайванския гигант представи новия си флагшип HTC 10

HTC тази година изтърваха международния мобилен конгрес и 2 месеца по-късно, решиха да представят своя нов топ модел. Без специална конференция, без лайфстрийм, HTC 10 беше представен в 12 минутно видео, което обобщи всички характеристики и промени в устройството. Защо HTC се забавиха толкова много с техния висок клас смартфон, заслужаваше ли си чакането на феновете и каква ще бъде цената на телефона, ще разберем сега.



Първо от името на телефона вече отпада One и той се казва само HTC 10, смятаме, че това е ход с който тайванците искат да поставят ново начало на своята флагшип серия. След не толкова успешния One M9, дали заради високата си цена или не чак толкова големия ъпдейт от One M7 насам, HTC 10 е тук за да възвърне позиции и да се пребори с много силната конкуренция през тази година в лицето на Samsung S7, LG G5 и Huawei P9.

Дизайна на HTC 10 много напомня този, който видяхме при A9, изчистени линии, заоблени краища на гърба и дисплей с 2.5 D Gorrila Glass стъкло. Разбира се HTC 10 не изневерява на досегашните телефони на компанията и е изработен от метал. Производителя уверява, че телефона стои много приятно в ръката. В предната част на корпуса виждаме хардуерен бутон със скенер за пръстови отпечатъци и 2 сензорни бутона.

снимка: GSMarena

Дисплея на новото HTC e 5,2" Super LCD 5 с QHD резолюция и наситеност на пикселите 565 ppi. Както при останалите флагмани и тук откриваме новия процесор Snapdragon 820 и графичен ускорител Adreno 530. Оперативната памет на HTC 10 е 4 GB и той ще се предлага с 32 / 64 GB хранилище. От HTC са решили да възродят ултра пикселната технология на камерата си и тя 12 MP с апертура 1.8f достатъчно за страхотни кадри при ниска осветеност. Допълнения към страхотната камера са, оптичната стабилизация и лазерния авто-фокус. Интересното е, че камерата може да заснема 12 bit Raw файл, както знаем Raw файловете съдържат много повече информация за изображението от колкото компресираните .jpg, любителите на обработката на изображения ще са доволни. Смартфона предлага също така и 4 K видео запис.
Предната камера е 5 MP и също е обновено, интересното е, че и тя разполага с оптична стабилизация, която определено ще помага при щури селфита и такива при слаба осветеност.


Звука на новото HTC също е обещаващ, имаме на лице нови BOOM soung говорители, всеки един от двата разполага със собствен усилвател и говорителите са разделени на така наречените "пищялки" и "субуфер" , така те покриват максимален диапазон от ниски и високи честоти. Освен това новите говорители разполагат с Hi-Res audio сертификат, очакваме с нетърпение да чуем, невероятния звук, който се способен да изкара този телефон. 




Нужно е да споменем и батерията, която вече е 3000 mAh, от щаба на HTC уверяват, че телефона ще държи 27 часа за разговори и 456 часа в стенд-бай режим. Освен това има и режим за бързо зареждане, който е способен да вдигне батерията на 50% за 30 минути. Очакваме скоро тестовете на батерията и публикацията ще бъде обновена.
Очакваме всеки момент pre order кампаниите да стартират а телефона, трябва да се появи официално в продажба към края на месеца.
Смартфона ще се предлага в три цвята - Черен, Сребрист и Златен. Цената започва от 700$ за 32 GB-овата версия.
От HTC обещават и нови аксесоари за HTC 10, сред тях се очаква да видим и нов вариант на супер якия Dot View калъф, както и други аксесоари, кейсове и слушалки разработени заедно с JBL.
Сега ви оставяме да се насладите на представянето на телефона ако все още не сте го гледали.


Няма коментари:

Публикуване на коментар