понеделник, 4 април 2016 г.

LG G5 характеристики и аксесоари

Ако от Samsung си мислят, че с S7 ще превземат света на мобилните телефони, то е добре да не са толкова уверени. LG подготвя доста сериозен конурент на корейския флагман, който след броени дни ще е на пазара – LG G5. Битката за най-добър телефон на 2016 тепърва започва и от LG искат короната.

снимка: LG

Серията G не един и два пъти е доказвала, че разполага със страхотни телефони, които доста хора определят като устройства на най-високо ниво, и то справедливо. Да погледнем малко подробности за G5. Определено може да очаквате нов дизайн и дузина нови функционалности. 

Телефонът ще се предлага в няколко различни цвята – титан (тъмно сив), сребърен, розов и златен. Любопитен ход от страна на производителя е да спре експериментите с нестандартни материали като керамика и кожа. В G5 се разчита на по-традиционния метален дизайн, който потребителите харесват повече. 



Трябва да ви уведомим и, че вече отзад ги няма RearKey бутоните за захранването и звука. Там сега се намира скенер за пръстови отпечатъци, който играе ролята и на бутон за захранването. Контролът на звука е върнат отстрани. 

Телефонът разполага с Android 6.0 Marshmallow операционна система и интерфейс UX 5.0 UI

LG G5 Friends e може би най-иновативното нещо в телефона. Това е слот за аксесоари, чрез който може да добавите различни джаджи като LG Cam Plus, камера на 360 градуса, 360 VR, LG Hi-fi Plus или пък Rolling Bot. LG ще стимулира и разработчиците да създават собствени модули. 



Дисплеят на телефона е с размер от 5,3 инча. Това е една идея по-надолу от LG G4. Резолюцията на LG G5 е Quad HD – 1440 на 2560. Матрицата е IPS, а гъстота на пикселите е 554 на всеки инч. Определено екранът е достоен за всякакви забавления. 

Камерата е поредната изненада от LG. Отзад ще откриете двойна камера – една с 16 мегапиксела и една с 8 мегапиксела. Разполагаме с оптична стабилизация на изображението и лазерен авто фокус. 16-мегапикселовата камера има леща с 78 градуса ъгъл на виждане, а 8-мегапикселовата – 135 градуса. Предната камера е също 8 мегапиксела и може да заснема 1080p видео. 



Под капака ще откриете четириядрен процесор Snapdragon 820 на Qualcomm, който е един от топ чиповете на тази година. Графичният процесор е Adreno 530, оперативната памет 4 гигабайта. Вътрешната памет е 32 гигабайта, но може да бъде увеличена с карта памет. 

Батерията е с капацитет 2800 mAh. Портът за зареждане е Type-C USB, който позволява по-бързо зареждане на телефона. Свързаността ви е осигурена от 11ac dual-band Wi-Fi, Bluetooth 42 с aptX HD, 4G LTE и GPS. LG G5 предлага и инфрачервен порт и NFC.

Оригинални аксесоари и калъфи за LG G5 също се очакват, както добре познатите quick circkle кейсове, така и нови предложения, които компанията готви за потребителите.
Телефонът не е за изпускане!


Няма коментари:

Публикуване на коментар