четвъртък, 12 май 2016 г.

Huawei P9 Lite скоро и в България!

Huawei P9 Lite е по-евтиния вариант на новият флагман на китайския технологичен гигант, който трябва да се бори с конкуренцията на HTC, Samsung, Sony и другите мобилни корпорации. Телефонът бе анонсиран официално през април месец, като на него са заложени големи очаквания за повишаване на интереса на потребителите и разбира се увеличаване на продажбите.


снимка: GSM Arena

Нека разгледаме по-обстойно какво ни предлага P9 Lite. Смартфонът е със сравнително голям екран от 5.2 инча, който е с резолюция от 1080 x 1920 пиксела и наситеност от ~424 ppi. Защитен е от Corning Gorilla Glass 4 и Emotion UI 4.1 и разполага с 16 млн. цвята, които трябва да кажем, че изглеждат доста реалистично. Huawei P9 Lite ще се предлага с 1 СИМ карта, както и с поддръжка на micro SD карти памет.
От YouTube каналът JerryRigEverything, подлагат на сериозно изпитание хардуера на телефона, като можем да кажем, че той е доста устойчив на надраскване, а задният панел, който е метален дори е предпазен от надраскването на ключове, което означава, че спокойно можете да носите смартфона в чантата си.



P9 Lite идва с новия доста мощен 8-ядрен процесор HiSilicon Kirin 650, който се състои от два отделни чипа – 4 ядрен 2.0 GHz Cortex A53 и 4 ядрен 1.7 GHz Cortex A53, те са подсилени и от видео чипсета Mali-T880MP2, който подобрява работата при по-голямо натоварване. РАМ паметта е впечатляваща със своите 3ГБ, а вградената памет на телефона е 16 ГБ, но може да бъде увеличена до 128 ГБ, чрез MicroSD карта.

Другото интересно при Huawei P9 Lite е, че той работи с всички мобилни мрежи и можете да го ползвате навсякъде по света. Вариантите са 2G/2.5G - GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz CDMA: 800/1900 with EVDO Rev A 3G UMTS 850/AWS/900/1900/2100 MHz 4G LTE.
Основната камера на това технологично бижу е 13 мегапиксела и разполага с много екстри от сорта на Led светкавица, разпознаване на лица, панорама, HDR и други. Можете да записвате видео с резолюция 1080p при 30 fps, което също е добра новина за феновете на висококачествените клипове. Предната камера пък е 8 мегапиксела и е подходяща за селфи маниаците, като тя също разполага с доста екстри, с които да разкрасите снимките си, както и Led светкавица.

Смартфона има и новия дигитален аудио процесор HiSilicone 6402 и стерео говорители, китайците обещават невероятно чист и силен звук.



За батерията можем да кажем, че е доста издръжлива със своите  3000 mAh, като е с капацитет от 456 часа в режим на готовност и 27 часа време за разговори в 3G мрежа, което ви гарантира спокойствие, дори и да сте на път. Батерията не може да се премахва, но това е тенденция, която всички компании започнаха да използват. За жалост не виждаме новата функция за бързо зареждане, която Huawei разработват, явно компанията все още не може да си позволи да я внедрява в по-ниския клас устройства. P9 Lite се зарежда посредством новия USB Type C стандарт, който дава доста добра скорост при пренос на данни.
Разбира се, не са забравени и екстрите за свързаност и трансфер на данни, като Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth, A-GPS, GLONASS, USB 3.1 и други. Смартфонът на тайванската корпорация идва и със сензор за пръстови отпечатъци, XviD плейър, който ви позволява да гледате филми и може да се каже, че това устройство ще задоволи всичките ви нужди.

Имайки предвид добрата стартова цена на телефона, можем да кажем, че Lite версията и тази година ще бъде един от най-купуваните смартфони от среден клас. Телефона ще се продава в черен, бял и златен цвят и се очаква да се появи преди края на месец Май.
Ако желаете да го защитите, разгледайте онлайн нашите аксесоари за Huawei P9 Lite.




Няма коментари:

Публикуване на коментар