четвъртък, 26 май 2016 г.

Sony Xperia X ревю и характеристики

Xperia X е може би най-интересният телефон, който Sony скоро са обявявали. Един от най-добрите им флагмани  който ще пожъне успех. Корпусът е от метал и стъкло. Ето защо трябва да обърнем внимание на този телефон.



Ако кажа, че е красив, ще е меко казано. Като качество на изработка има само една дума, която може да го опише – фантастично. Новите материали, които са вложени в корпуса, го карат да изпъкне. Отзад телефонът е метален, а отпред е изцяло стъклен. Тежи 153 грама при дебелина от едва 7,9 милиметра. Достатъчно тежък, за да му имам доверие и достатъчно лек, за да е удобен за държане и носене в джоб. Единствения недостатък е , че не е водоустойчив по стандартите IP68 и IP65, като форма е идентичен на Z5.

Бутонът за включване и изключване е отстрани, акомпаниран от скенера за отпечатъци на пръстите. Ръбовете са заоблени и по-лъскави. Той бе обявен с телефоните X Performance и XA от серията Xperia, но има нещо специално в него, което го прави много желан флагшип телефон. Откроява се от тях много.



Екранът му е с размер от 5 инча с Full HD резолюция, което според Sony е златната среда. На дисплей с този размер, HD резолюция няма да прави никаква видима разлика, но за сметка на това ще източва батерията. Екранът разполага с технологията на Sony – Triluminos.
Тя осигурява на Sony Xperia X добър екран със страхотни ъгли на виждане. Обещаваш телефон в това отношение. Една идея по-ярък е от екранА на XA, когато сравняваме телефоните от първа ръка.

Камерата е друго голямо предимство на телефона. Задната камера е 23 мегапиксела с леща, която е широка 24 милиметра и има ISO 12800. Разполагате с HDR и Superior Auto+ технологиите. Има отделен бутон за камерата, който осигурява бърз достъп. В този телефон виждаме за пръв път и Predictive Hybrid автоматичен фокус – камерата следи и предвижда движенията, знае къде трябва да е фокуса.



Отпред камерата е 13 мегапиксела с леща от 22 милиметра широчина. Чувствителността е ISO 6400, а имаме и HDR. Много малко предни камери могат да ни предложат това нещо
Процесорът на Sony Xperia X е Snapdragon 650, който разполага с две ядра Cortex на 1.8 GHz и две ядра Cortex на 1.4 GHz. RAM паметта е 3 гигабайта, а вътрешната памет е 32 или 64 гигабайта (разширява се с още до 200 чрез карта памет). От този процесор може да се очакват само хубави неща. Не вярвам да имате проблеми с него в ежедневието си.
Батерията е 2620 mAh, като според Sony ще ни осигурява 2 дни работа. Това е добре, защото ще можете да се насладите на Android 6.0 Marshmallow, когато се сдобиете с него.

От Sony предлагат и нови оригинални аксесоари за Sony Xperia X, които можете да разгледате при нас, както и много други качествени предложения за защитата на вашето устройство.


Няма коментари:

Публикуване на коментар