неделя, 22 ноември 2015 г.

Sony Xperia Z5 Premium първия 4k телефон

Японците от Sony тази годин представиха не два, а три флагмана, нещо което не сме свикнали да виждаме от компанията. Освен стандартните продължения на Z серията - Z5 и Z5 Compact, тази година ставаме свидетели и на Sony Xperia Z5 Premium. Идеята на устройството е да зарадва потребителите, които обичат по-големите телефони.
Z5 Premium не само прави това със своя 5.5 инчов диагонал, а и предлага дисплей с 4K резолюция. Фактически това е първия смартфон в света поддържащ невероятните 2160 х 3840 пиксела с наситенос от 806 пиксела на инч. Сега ще разберем, дали дисплея е толкова добър, колкото се очаква.

снимка: gsmarena


4k дисплей или..?

Да дисплея внедрен в корпуса на Sony Xperia Z5 Premium е 4k, но почти всичко с изключение на видео и снимки се рендва с Full HD резолюция, което е значително по-малко от възможностите на дисплея. Теста който направихме е да сравним няколко телефона с резолюция 1080p / 1440p / 2160p съответно за Z5 Premium. С просто око разлика не бе намерена, което означава, че можете да се възползвате от тази висока резолюция ако гледате 4k видео и снимки с много висока резолюция. За сега повечето стандартни приложения, игри и други програми, нямат поддръжка на 4k, така че масово ще виждате Full HD резолюция - 1080p. Все пак маркетинговия трик помага на модела за голямото търсене и предлагане.

снимка: techtimes

Хардуер и изработка:

Sony Xperia Z5 Premium споделя сходни черти с останалите Z серии. Изработката е от стъкло и метал, като гърба на телефона този път е направен огледален, което допринася за лусозния и елегантен вид на устройството. Размерите на Z5 Premium са по-големи от това, което сме свикнали да виждаме до сега, но това се подразбира заради по-големия дисплей.
Хардуерно телефона е почти идентичен със Sony Xperia Z5.
Двата телефона споделят идентичен процесор Snapdragon 810, 3 GB Ram и виде ускорител Adreno 430.
Основната разлика е големината на батерията, при Z5 Premium тя е 3430 mAh. Камерата, сензора за пръстови отпечатъци и останалите функции, като бързо зареждане остават и при двете устройства.

Нашето мнение:

Дали Sony Xperia Z5 премиум, ще се превърне в топ телефона на Японците тази година, няма как да знаем за момента. От Sony са заложили на по-големия и безспорно по-добър дисплей и това е основното, с което промотират своето ново устройство. Дали това ще привлече нови клиенти и ще успее да се пребори със силната конкуренция от Samsung и Apple, предстои да разберем, веднага щом компанията изведе своите статистики.
Z5 Premium вече се продава на нашия пазар, телефона се предлага в черен, сребрист и златен цвят. Ако вече сте горд притежател на този страхотен телефон можете да се сдобиете с качествени калъфи и аксесоари за Sony Xperia Z5 Premium с които да го защитите.

Sony Xperia Z5 Premium видео ревю:



Няма коментари:

Публикуване на коментар