неделя, 22 ноември 2015 г.

Microsoft Lumia 950 глътка свеж въздух

Това, което липсваше на гиганта Microsoft, от както придобиха Nokia, беше наистина телефон с добри характеристики, дизайн и камера. Моделите, които се появиха след, като Microsoft брандираха телефоните си, бяха основно насочени към ниския и среден клас. Както знаем не се изисква много мощен хардуер за да се работи добре с операционната система на американците, но все пак има и потребители, които желаят Windows операционна система, но са отблъснати от слабите характеристики на досегашните модели.
Логично Microsoft изиграха следващия си ход и вече факт са новите Lumia 950 и Lumia 950 XL.

снимка: gsmarena

Microsoft Lumia 950 ревю

Lumia 950 несъмнено е сериозно подобрение на моделите, които видяхме до сега. Телефона разполага с процесор Snapdragon 808, 3 GB оперативна памет и видео чип Adreno 418. Вградената памет за съхранение на устройството е 32 GB и освен това има поддръжка на карта памет до 200 GB. Това на което основно са наблегнали Бил Гейтс и компания е основната камера на смартфона. Камерата е 20 Mpx с Carl Zeiss оптика, оптична стабилизация и тройна LED светкавица, за момента нямаме подробно ревю на самата камера, но при първа възможност ще направим такова. Очакваме разбира се много добри резултати, традиция, в която Nokia, а сега и Microsoft се справят много добре. Предната камера на телефона разполага със сензор, който разпознава ириса на окото и може да се използва за отключване на устройството и онлайн разплащания. Microsoft Lumia 950 разполага с новия стандарт за свързване - USB C. Това е стандартизиран порт, при който захранващия кабел може да влезе без значение, в коя посока го вкарвате, нещо което Apple отдавна направи със своя Lightning USB кабел.
снимка: Microsoft

Устройството няма този премиум вид и усещане, като някои от своите конкуренти, но това лесно може да се промени с качествени аксесоари за телефони. Едно обаче е сигурно, телефона работи плавно и пъргаво със своята добре оптимизирана Windows операционна система, разполага с добра камера, стандартни размери от 5.2 инча и е единственото решение за феновете на Lumia с високи характеристики. Двата нови модела се продават в българия, но се очаква масово да навлязат при мобилните оператори в началото на Декември. Microsoft Lumia 950 ще е страхотен коледен подарък, а защита за него, както и аксесоари и калъфи за Microsoft Lumia 950 можете да намерите в нашия онлайн магазин.

Видео ревю на Microsoft Lumia 950


Няма коментари:

Публикуване на коментар