неделя, 8 ноември 2015 г.

HTC One A9 завръщането на Тайванците

Докато конкуренцията се надпреварва последните години, кой да създаде, по-тънък, по-бърз и по-красив смартфон, HTC някак си изостанаха от лидерските позиции. След появата на HTC One не се е случило, кой знае какво ново при производителя. Последните две години наблюдаваме един и същи смартфон, гласен за флагмен, който така и не показа нищо ново, с което да победи телефоните на Samsung, Apple, та дори и LG.
HTC твърдо са решени да се върнат на върха на високия клас устройства и тази година, освен традиционния One М9, който така и не спечели нужната популярност, компанията обяви своя нов модел HTC One A9.

снимка: GSMArena

Нека Ви запознаем отблизо с новото творение на Тайванския гигант.
HTC One A9 е коренна промяна спрямо One серията досега, телефона е изящен, тънък, изработен изцяло от метал и доста критично наподобява дизайна на iPhone 6.
Boom Sound говорителите са премахнати и устройството е изпилено до 7.3мм дебелина, както знаем останалите One модели не се славиха с тънък корпус.
Освен наистина красивия дизайн на устройството, основните характеристики никак не са лоши. HTC One A9 разполага с 5 инчов Amoled дисплей с Full HD резолюция и наситеност на пикселите 441 ppi. Процесора е Snapdragon 617, който се състои от 2 четири-ядрени процесора с честота 1.5 и 1.2 Ghz. Оперативната памет зависи от това дали ще изберете 16 GB версия, която е с 2 GB ram или 32 GB съответно с 3 GB ram. Основната камера е 13 Mpx и разполага с оптична стабилизация и Led светкавица, предната камера обаче, няма да се понрави на любителите на селфи снимките, тъй като е скромните 4 Mpx. Батерията е несменяема, нещо което започваме да виждаме все по-често при новите модели телефони, но за сметка на това телефона е запазил слота за Micro SD карти с памет и поддържа карта до 200 GB. A9 е и първия смартфон с новата операционна система на Google - Android 6.0

Впечатление прави и самия Home бутон на устройството, който е сензорен и е доста приятен, както на допир така и за работа. В него има вграден четец за пръстови отпечатъци, нещо което HTC до момента не ползваха. По страничната лайсна освен бутоните за усилване и намаляване на звука, е променен и бутона за заключване, който има доста приятен грип и се усеща много добре.

Продажбите на HTC One A9 вече започнаха в България и телефона може да бъде закупен от магазините на Vivacom и останалите оператори и магазини за техника. HTC One A9 се предлага на цена около 1200 лв. Това е може би и най-неприятна новина в Европа устройството се предлага значително по-скъпо от колкото на Американския и Азиатския пазар. От къде идва голямата разлика не можем да кажем, но в Америка устройството се предлага на 440$, което е малко над 800 лв. Надяваме се от HTC скоро да намалят цената за нашия пазар, а междувременно остава да разберем, дали устройството ще стане по-популярно от своите предшественици. HTC започва да следва нова продуктова линия и до колкото знаем се очаква да се появят още два нови смартфона A9w и X9. Ако вече притежавате телефона и желаете да го защитите, от CaseBG Ви предлагаме страхотни аксесоари за HTC One A9


Няма коментари:

Публикуване на коментар