четвъртък, 20 август 2015 г.

Sony Xperia M5 страхотен камерафон на върха на средния клас.

Последните години японския гигант Sony не спира постоянно да обновява своите модели и да се лансира много добре на пазара. Sony залага на премиум изработка, прахо и водоустойчивост, както и на перфектни хардуерни характеристики, на страхотни цени.
Безспорно един от най-продаваните модели наскоро беше Sony Xperia M2 Aqua. Телефон с добра цена, още по-добър хардуер и IP68 сертификат. Какво повече можете да желаете от един телефон. След успеха на M2, логично беше и едно ъпдейтнато продължение, каквото е M4 Aqua, таз годишния хитов модел на японците, е достоен наследник и продължава да се купува с пълна пара. Освен подобрения хардуер, камера и възможността за работа, с по нова версия на андроид, M4 Aqua е с подобрен по-тънък и красив корпус.

снимка: GSMarena

Sony не спират до тук и са решили да направят M-серията още по-добра. Представяме ви Sony Xperia M5. Xperia M5 е всичко това изброено до тук, плюс страхотна основна и предна камера, да точно така, освен защитен, бърз и красив, M5 е и страхотен камерафон, първия телефон на Sony, който разполага с Phase Detection автофокус или както са го нарекли Hybrid AF.
За тези, които не са запознати, до момента това е най-добрата система за фокусиране, дори и при дигиталните фотоапарати. Как работи Phase Detection, това са два малки сензора разположени от свете страни на основния сензор, които едновременно хващат два отделни лъча светлина, сензорите обработват получената светлина и когато резултата върху двата е еднакъв, това означава, че обекта е в перфектен фокус. Тази авто-фокусна система работи изключително бързо и е много надеждна.



Освен новата система за фокусиране, телефона разполага и със 21.5MP Exmor RS сензор на Sony с апертура 2.2 и ISO 3200, това означава, че снимките трябва да имат много малко шум при снимане на слабо осветление без светкавица. Японците са помислили също така и за любителите на селфито, като предната камера е 13 MP и снима full hd 1080p.

Sony Xperia M5 изглежда визуално точно като M4, с малки разлики в размерите, М5 е оборудван с 3GB оперативна памет, 16GB памет за съхранение, но явно за да компенсира от цената на новите камери, Xperia M5 е със Mediatek осем-ядрен процесор, а не както M4 със Snapdragon 615. Видеоускорителя също е сменен от adreno 405 на powervr G6200. За момента не знаем дали подмяната на тези основни компоненти, ще се отразят на работата на телефона, но със сигурност ще се отрази на цената му. Батерията 2600 mAh и от Sony обещават, два пълни дни работа с телефона.

снимка: Sony

Очаква се Xperia M5 да излезе на българския пазар Септември месец, на цена около 700лв., което е една добра стартова цена имайки предвид всички характеристики, които предлага устройството. Ако досега сте се чудили дали M4 е вашия телефон, но сте искали по-добра основна и селфи камера, изчакайте Sony Xperia M5, няма какво друго да искате от един мобилен телефон. Ние вярваме, че M5 ще поеме щафетата и ще се продава не по-зле от своите предшественици. В най-скоро време очакваме калъфи и аксесоари за Sony Xperia M5 в нашия каталог.


Можете да погледнете официалното представяне на Sony Xperia M5


Няма коментари:

Публикуване на коментар