вторник, 1 септември 2015 г.

Samsung Galaxy J5 ревю и аксесоари

След доста успешни модели, които Samsung пуснаха на пазара през изминалата година, сякаш Корейците позагубиха позиции в средния клас устройства, където бяха лидер дълго време.
Устройствата, на които станахме свидетели са по-скоро на върха на средния клас за което говори и самата им цена. След Galaxy Alpha и A серията, като цяло, не сме станали свидетели на телефон от среден клас, който да си заслужава парите.
Точно този пропуск искат да запълнят от Samsung с новата си Galaxy J серия. Samsung J1 беше първия модел от тази серия, но този смартфон е по скоро насочен, към малките потребители и към юзърите, които харесват малки и компактни телефони и не са претенциозни към характеристики. Следващите два модела от J семейството са насочени точно към потребителите, които държат на телефон със стандартна големина 5 - 5.5 инча и достатъчно добри показатели за добра работа на телефона. Това са Samsung Galaxy J5 и J7, днес ще се спрем по-обстойно на J5 модела, защото смятаме, че този телефон наистина си заслужава парите.

снимка: GSMarena

Samsung Galaxy J5 е 5 инчов смартфон със super Amoled дисплей и 720 x 1280 пиксела резолюция, устройството се захранва от новия четири-ядрен процесор Snapdragon 410 на честота 1.2 Ghz и 1.5 GB оперативна памет. J5 се предлага с 8 и 16 GB вградена памет, както и в три различни цвята: черен, бял и златен. Изработката на смартфона е типична за средния клас на Samsung, пластмасов корпус с отваряем заден капак, заоблени ръбове и хромирана лайсна. Качеството на изработката, не може да се сравнява с A серията на Корейците, но това влияе на крайната цена на самия продукт.


снимка: Samsung


Samsung са помислили и за любителите на снимките, основната камера на Samsung J5 е 13 MP, която разполага с Led светкавица. Интересното при модела е, че предната камеря, която е 5 MP също разполага със светкавица, което означава, страхотни селфи снимки при лошо осветление.

Заводски J5 излиза с версия на Android 5.1.1 и подобрения TouchWiz на Samsung. Устройството работи гладко и се справя страхотно с мултитаск приложения. Батерията на телефона е 2600 mAh, което за 5 инчов дисплей е сравнително добра батерия, като се има предвид, че новите процесори и операционна система са много по-икономични откъм консумация.


На стартова цена от около 450 лв. Samsung Galaxy J5 напълно си заслужава парите, според нас.
Въпреки голямата конкуренция от модели като HTC Desire 620, Sony M4 Aqua и LG G4c, Samsung се надяват да си възвърнат лидерските позиции в средния клас устройства. Желаем успех, на новия модел и знаем, че собствениците му няма да бъдат разочаровани. Ако вече сте се сдобили с него, можем да Ви предложим качествени калъфи и аксесоари за Samsung Galaxy J5.


Можете да разгледате телефона по-обстойно в това видео ревю предоставено от Techniqued


4 коментара: