петък, 11 септември 2015 г.

Sony показаха продължението на Z сериите, Xperia Z5 ще се предлага в три варианта.

Японския гигант Sony се завръща с пълна пара и тази зима ще станем свидетели на цели три нови телефона от Xperia Z5 серията. Устройствата са Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact, които сме свикнали да виждаме от предходни години, но тази година получаваме и Sony Xperia Z5 Premium. Не знаем защо производителя е избрал това име за новия допълнителен модел, според нас останалите две устройства са достатъчно премиум. Сега ще обърнем внимание на трите модела.

Основни характеристики:


  1. Sony Xperia Z5

Xperia Z5 много прилича на Z4/Z3+ , както знаем порта за магнитно зареждане вече е премахнат и корпуса на телефона е изтънен до 7.3 мм., което е много добра дебелина за устройство със IP68 сертификат. Фактически основните разлики между Z5 и Z3+ са подобрената камера при Z5 и вградения сензор за пръстови отпечатъци. От Sony вече залагат и на технологията за безжично зареждане, за по-малка амортизация на закритите портове.
Sony Xperia Z5 продължава завета на японците и не отстъпва по нищо в изработката си от предходни модели. Телефона е направен от стъклени преден и заден панел и алуминиева рамка, ръбовете на устройството са леко заоблени, а дисплея е разположен на 69,6% от повърхността на корпуса.

снимка: GSMarena
  • Дисплей - 5.2 инчов FullHD IPS дисплей
  • Оперативна памет - 3GB
  • Процесор - Snapdragon 810 чипсет с два четири-ядрени процесора на 2 и 1.5 Ghz
  • Памет на телефон - 32 GB + слот за Micro SD карти с памет.
  • Батерия - 2900 mAh, която трябва да държи 2 дни според Sony
От трите нови смартфона Xperia Z5 изглежда най-малко ъпгрейднат. Нова промяна, която можете да забележите по дизайна е сменения бутон за заключване, от кръгъл на заоблен правоъгълник. Въпреки всичко устройството е страхотно и си заслужава, ако вече не сте се сдобили със Sony Z3+ Plus. Решили сте да прескочите Z3+ и да се сдобиете със Z5, разгледайте нашите качествени аксесоари за Sony Xperia Z5

     2.  Sony Xperia Z5 Compact


Свикнали сме компактните модели да се предлагат през поколение, Z5 Compact не прави изключение и наследява директно миналогодишния модел Z3 Compact. Xperia Z5 Compact получава значителен ъпдейт, спрямо Z5. Странното при модела е, че въпреки заменения с Qi стандарт на зареждане магнитен порт, Z5 Compact е с дебелина 8.9 мм , това е с 0.3 мм по-дебел корпус от този на Z3 Compact. Устройството споделя общи характеристики с по-големия си брат, като тук разликите са няколко и ще ги изброим след малко. Sony Z5 Compact е изработен отново от стъкло, но нямаме алуминиева рамка, средната част на телеона е направена от качествена пластмаса, която допълва цялостния дизайн. Общите линии на телефона са запазени от предния модел и разликите в дизайна са почти незабележими.
снимка: Phone Arena

  • Дисплей - 4.6 инча с резолюция 1280 x 720 пиксела
  • Оперативна памет - 2GB
  • Памет на телефон - 32 GB + слот за Micro SD карти с памет.
  • Батерия - 2700 mAh, със 100 mAh повече от Z3 Compact.
Sony Xperia Z5 compact е страхотен малък телефон, който по нищо не отстъпва на топ моделите на Sony и на други производители и може да се побере във почти всеки джоб, устройството работи, бързо, плавно и не се затруднява с мулти таск задачи. Перфектен телефон за любителите на стандартните размери и дисплеи. Ако обмисляте да го закупите, можете да видите нашите калъфи и аксесоари за Sony Xperia Z5 Compact

     3.   Sony Xperia Z5 Premium


Z5 Premium е изненадата от Sony за тази година, липсата на телефон от висок клас с размери на екрана над 5.2 инча, принуждава производителя да разнообразят стандартното си портфолио, точно с такъв модел, за любителите на по-големите екрани. Sony Z5 Premium, не е просто по-голямо устройство, а е значително променен телефон и по начин на изработка и по характеристики. Може би най-голямото подобрение е първия UHD ултра HD дисплей, който виждаме в телефон на японския производител. Освен голямата резолюция, дисплея разполага с 806 пиксела наситеност, което е страшно много. Дисплея е кристално ясен и остър, цветовете са наситени и като цяло потребителското изживяване е на много високо ниво. В Sony Z5 Premium алуминиевата рамка, е заменена със стоманена такава, което означава, че смартфона е много по-издръжлив, но и малко по-тежък. Задния панел, освен, че е стъклен като при останалите два модела, е направен като огледало, което допринася за крайния луксозен завършек на корпуса. Останалите промени по външния вид са незначителни. Батерията на Z5 Premium също е съобразена с размерите му и е значително по-голяма като капацитет.

снимка: Gadgets.NDTV
  • Дисплей - 5.5 инча UltraHD с наситеност уникалните 806 пиксела на инч.
  • Оперативна памет - 3GB
  • Памет на телефон - 32 GB + слот за Micro SD карти с памет.
  • Батерия - 3430 mAh
Макар, че трите нови телефона са със сходни характеристики, със сигурност Premium изпълнението ще заеме челни позиции тази година. Телефоните се очакват да бъдат пуснати в продажба през Октомври, като ще се предлагат в няколко основни разцветки - черен, бял, златен, меден цвят и съответно лимонено жълт и оранжев за Z5 Compact. Остава да видим, как ще се справят Sony с конкуренцията на Samsung и техните S6 и S6 Edge модели. Едно е сигурно, битката и тази година ще е ожесточена.

Можете да разгледате семейството на Sony Z5 в този клип предоставен от TheVerge


Няма коментари:

Публикуване на коментар