понеделник, 20 май 2019 г.

Sony Xperia 1 първият HDR OLED дисплей в смартфон

Xperia 1 беше представен още през Февруари на MWC 2019, но до момента нямаше подробна информация, относно цената и кога ще бъде наличен за продажба.
Е вече всичко е ясно и очакваме новия смартфон на Sony началото на Юни месец.
Xperia 1 определено променя представите ни за смартфон и това се дължи на страхотния екран, на който набляга компанията.
Дали новата серия на Sony ще пожъне успех и ще донесе така желаните продажби предстои да разберем.

снимки: AndroidCentral

Основната промяна в новите Xperia смартфони е ултра-широкото съотношение на екрана, което е 21 към 9. Това прави телефона тесен и дълъг, което е странна и за повечето потребители неудобна форма. Въпреки опита на Sony да направят устройството достъпно за работа с една ръка, чрез извеждане на приложения в дясната страна на екрана, които са на нивото на палеца. Ние все пак смятаме, че любителите на управление с една ръка, няма да останат доволни.

Разбира се, това се компенсира много добре от невероятния 21:9 CinemaWide екран, който е и първия OLED с поддръжка на HDR BT.2020 и DCI-P3 цветова гама в смартфон.
Гледането на съдържание, което поддържа тези характеристики е истинска наслада.
За жалост все още повечето приложения не поддържат това съотношение и ако ползвате такова приложение екрана ще се стеснява.



Като цяло дизайна на Sony Xperia 1 ни връща към старите стриктни и прави форми на Xperia Z сериите. Устройството е правоъгълно, без излишни вградени или изкачащи камери и без така често използвания notch. Смартфона е изработен от горила глас 6 и алуминиева рамка, което допринася за неговото премиум усещане.

Другия основен плюь на Xperia 1, разбира се е камерата. Снимачния сетъп на телефона се състои от 3 основни камери и една селфи камера.
Sony са внедрили голяма част от функциите на безогледалните им фотоапарати в Xperia 1.
С този телефон ще разполагате с невероятни автофокус по очи, който е и най-добрата функция в Sony Alpha фотоапаратите на компанията.
Отделно имате бърст режим за бързодвижещи се обекти, който позволява заснемане до 10 кадъра с автофокус и експозиция. Камерите също така са снабдени с оптична стабилизация, както и 5 осова стабилизация на сензора.
Xperia 1 снима и 4k HDR видео, както и супер slow motion с 960 кадъра в секунда при full HD резолюция.
Най-общо казано с тези функции, телефона ще може да снима невероятно видео, за което допринася и Cinema Pro режима на камерата.
В този режим имате опции до различни професионални настройки, можете да определяте скороста на затвора, ISO-то и дори имате достъп до различни цветови профили от рода на VENICE CS и други, както и използването на ръчен фокус.


Разбира се като флагман Xperia 1 не е лишена от най-добрия хардуер.
Под капака се крие последния процесор на Qualcom Snapdragon 855, 6 GB Ram памет, 64/128 GB хранилище, 3300 mAh батерия и USB Type-C порт за зареждане.
Нямаме 3.5 мм вход за слушалки, но в комплекта е предвиден Type C към 3.5 преходник.
Sony са се погрижили и за доброто аудио изживяване с невероятните Dolby Atmos спийкъри.
Звука е плътен и дълбок и можете да уловите и най-високите тонове с перфектно качество.

Смартфона се очаква началото на другия месец, а цената му ще е около 1600 лв. той ще се предлага в четири цвята: черен, сив, бял и лилав.
Ако търсите най-добрите аксесоари и калъфи за Sony Xperia 1, при нас ще намерите голямо разнообразие на достъпни цени.


Няма коментари:

Публикуване на коментар