вторник, 28 май 2019 г.

Honor 20 серията официално е тук и има с какво да се похвали.


Huawei си създаде сериозно име в мобилната фотография, а сега под марката Honor иска също да остави своя отпечатък. Honor 20 серията носи уникална специална макро камера, а основната камера на модела Pro има най-отворената бленда създавана някога.
Напук на всички санкции наложени върху компанията, тя не спира да произвежда страхотни смартфони на конкурентни цени.
А сега да разгледаме новите модели отблизо:


Honor 20 Pro


Основната камера Honor 20 Pro има най-светлата апертура от всички телефони правени някога - f / 1.4. Тя позволява 60% повече светлина от f / 1.8 бленда да достигне 48-мегапикселовия сензор Sony IMX586. Тази камера има както оптична, така и електронна стабилизация на изображението.

Pro разполага с 8-мегапикселова телефото камера с 3x оптично и 5x хибридно увеличение (цифровото увеличение достига 30x). Тази камера има и OIS, което е от жизненоважно значение за заснемане на далечни обекти или портрети с ниска осветеност. Ако вместо това искате да заснемете нещо отблизо, има специална макро камера, първата, която виждаме в смартфон.

Тя има 2-мегапикселов сензор и е оптимизирана за заснемане на изображения само на 4 см разстояние. И накрая, има 16-мегапикселова ултраширокоъгълна камера, която има 117 градуса зрително поле.

Отпред, 32-мегапикселова камера за селфи е поместена в дупка в 6.26-инчовия дисплей - LCD панел с резолюция 1080p+ (19.5: 9). Четецът на пръстови отпечатъци е монтиран отстрани на телефона, което е алтернатива на вградените в дисплея или задно монтираните сензори. Отключване чрез разпознаване на лице също се поддържа.



Honor 20 Pro се захранва от последния процесор на бранда Кирин 980 и може да се похвали с 8GB оперативна памет и 256GB памет. В чипсета има графенов охлаждащ лист, който има топлопроводимост един път и половина по-добра от медната.

Благодарение на мощния двоен Super Night AIS камерата може бързо да заснеме няколко изображения едновременно, да изхвърли размазаните и да комбинира останалите снимки в едно висококачествено изображение дори при слаба светлина.
48MP AI Ultra Clarity Mode прави същото и на дневна светлина.

Телефонът разполага с батерия от 4000 mAh с 22,5W SuperCharge. А скоростта на зареждане е 50% батерия за 30 минути.

Honor 20 Pro ще се предлага в черно и синьо и идва скоро на цена от около 600 евро. Модела ще бъде достъпен при родните оператори. Ако обмисляте закупуването на този страхотен смартфон, Ви предлагаме да разгледате нашите качествени аксесоари и калъфи за модела - тук




Honor 20 Lite



Ако избирате между моделите на Huawei и Honor, но не искате да изпразните здраво джобовете си за флагмани като Huawei P-серията или наскоро обявената серия Honor 20, китайският производител предлага Honor 20 Lite, който е още по-достъпна алтернатива на P30 Lite.
Телефонът беше пуснат преди около месец в Русия, но за първи път ще го видим лично и най-накрая ще достигне до останалия европейски пазар.



Това е модерен смартфон с градиентни цветове - Phantom Blue, Phantom Red и Magic Night Black.
Но както вече сте се досетили, не е направен от премиум материали - тялото е изцяло пластмасово. Това е само един от компромисите, за да се поддържа ниската цена.
Въпреки това, телефонът се чувства добре в ръката. А монтираният отзад сензор за пръстови отпечатъци е поставен точно на място. Говорейки за това, той е доста бърз и надежден.

Отдалечвайки се от останалите устройства на Honor 20, Lite се предлага с ноч камера вместо с дупка в екрана. И това според нас изглежда по-добре. Изглежда, че отнема по-малко място от сегашното изпълнение на дупката на Honor 20, 20 Pro и View 20.

Самият екран е 6.21 "и включва стандартен IPS LCD панел с разделителна способност 1080 x 2340 пиксела и 19.5: 9. Той изглежда добре, с изключение на прекомерното размазване на движение, което се вижда при динамични сцени например.

Средният клас Kirin 710 на Huawei е под капака, съчетан с Mali-G51, 4GB RAM и голямо количество вътрешна памет 128GB.

По отношение на камерите, Honor 20 Lite не отстъпва на големите играчи.
Той има три на гърба си - 24MP основна с f / 1.8 бленда, 8MP ултра широкоъгълен обектив с
f / 2.2 и 2MP сензор за дълбочина. 32-мегапикселова f / 2.0 селфи камера разположена на жлеба.

Батерията на смартфона е 3,400 mAh, но за съжаление, не поддържа бързо зареждане, така че по подразбиране е зареждането е 10W. 

За щастие, Honor 20 Lite се управлява от най-новата EMUI 9, базирана на Android 9.0 Pie.
Към настоящия момент актуализациите на по-новата версия на Android са малко вероятни с оглед на забраната на САЩ за предоставяне на технологии и услуги на Huwei и неговите дъщерни дружества. 
Въпреки това със сигурност ще получите актуализации на защитата й.

Най-големият недостатък на Honor 20 Lite е цената или по-скоро факта, че не е толкова агресивна, колкото при Honor 20 и 20 Pro. Модела ще струва около 300 евро в цяла Европа. Надяваме се цената да се понижи по-рано, отколкото очакваме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар