вторник, 28 юли 2015 г.

Microsoft Lumia 540 поредния хитов модел от софтуерния гигант.

След като закупиха финландската компания Nokia, от Майкрософт бързо-бързо разбраха, че много трудно ще успеят да се преборят със зверската конкуренция на Samsung, Apple и HTC при смартфоните най-висок клас. Поради тази причина американската компания реши да насочи усилията си към изработването и предлагането на достъпни и същевременно мощни телефони за хората, които не могат или не желаят да дават големи суми за тях.

снимка: GSMArena

Microsoft Lumia 540 е смартфонът среден клас, който ще ви свърши отлична работа, ако не сте технологичен маниак, за когото е от изключително важно значение характеристиките на телефонът му да бъдат възможно най-високи и скоростта на работа да бъде с няколко милисекунди по-бърза от останалите! Най-новият модел Lumia ще ви осигури 1 GB RAM, 8 GB вградена памет + microSD слот и 30 GB безплатно място във виртуалното пространство на системата OneDrive. Процесорът е четириядрен, който работи на 1,2 гигахерца, а чипсетът е Snapdragon 200.

Като екстра можем да отбележим възможността на смартфонът да работи едновременно с 2 СИМ карти, което си е доста добра алтернатива за хората, които имат служебен и личен номер, например. На селфи-маниаците пък ще препоръчваме да се ориентират към друг модел на Майкрософт. Този няма да им предложи това, от което имат нужда. Сравнение с останалите модели Lumia 540 може да се похвали с доста откъм възможности камера – едва 8-мегапиксела с LED светкавица. При предната положението е малко по-добро – 5-мегапиксела.
Откъм софтуер трябва да отбележим, че работи с Windows 8.1, а до края на годината ще получите безплатен ъпдейт до Windows 10. Не очаквайте нещо „революционно” или „невиждано” спрямо изгледът на операционната система или вградените софтуерни възможности, които може да ви предложи Lumia 540.

снимка: Microsoft

Както отбелязахме вече това е един добър смартфон от среден клас, който ще ви свърши отлична работа, ако го използвате за основните неща – разговори, чат и сърфиране в нета. За всичко останало ви препоръчваме да се ориентирате към най-високият клас смартфони.
Ако вече сте закупили този прекрасен телефон, Ви препоръчваме да разгледате нашите аксесоари и калъфи за Microsoft Lumia 540

Кратко ревю на Lumia 540 от youtube


Няма коментари:

Публикуване на коментар