четвъртък, 16 юли 2015 г.

Новия флагман на френския производител Alcatel Idol 3

Мнозина подценяват мобилните устройства с марка Alcatel, но според нас това е мнение на хора, които никога не са се докосвали то техните смартфони и телефони. Преди няколко месеца на пазара се появи моделът Idol 3, който регистрира рекордни продажби. И няма как да е другояче – нов смартфон с 13 MP задна камера и 8 MP предна камера, FULL HD, издръжлива батерия и четириядрен процесор за по-малко от 600 лева!

снимка: GSMarena

Тук е моментът да отбележим, че има и по-евтина версия на Alcatel Idol 3, но тя е със значително понижени характеристики, но, ако търсите смартфон, който да ви върши работа и същевременно да изглежда добре, то може да си вземете моделът, който е с по-малък дисплей – 4,7 инча. Задната му камера също е 13 MP, но селфи камерата е едва 5.
 Освен това не поддържа FULL HD и резолюцията му е 1280 x 720 pixels. Другата съществена разлика между двата модела е процесорът. По-скъпата версия на Alcatel Idol 3 идва с 4-ядрен процесор Octa Core (1.5 GHz + 1 GHz) и чипсет MSM8939. При по-евтиният вариант отново имаме четириядрен процесор, но с 1,2 GHz.

снимка: Alcatel

Като общ недостатък и на двете версии можем да отбележим изключително малкото „дисково пространство” от едва 4 GB, което не стига за абсолютно нищо. Може би това е целенасочено от страна на Alcatel, които ни принуждават да си купим допълнителни карти с памет. Idol 3 може да работи без проблем с „флаш памети” до 128 гигабайта!


Честно казано първото ни впечатление от Alcatel Idol 3 е повече от позитивно, предвид цената, на която се предлага. По-слабият модел може да бъде закупен за около 460 лева, а по-скъпият за 550-600. Техническите му характеристики са задоволителни, а външният вид на смартфона е добре изпипан и със сигурност няма да ви е срам да го използвате пред хората. Така че, ако търсите евтин и същевременно качествен телефон, Idol 3 е един от възможните избори!

За момента малкия размер на модела, държи по-голяма част от пазарния дял. За това и ние побързахме да заредим аксесоари за Alcatel Idol 3 4.7". Като съвсем скоро очакваме и аксесоари и калъфи за по-големия му брат. Телефона безспорно ще държи позиции в средния клас и най-вероятно ще надмине своя предшественик Idol 2.

Можете да погледнете и видео ревю на модела:


Няма коментари:

Публикуване на коментар