понеделник, 7 март 2016 г.

Samsung Galaxy S7 ревю и характеристики.

Броени дни остават до появата на Samsung Galaxy S7 в магазините на родните оператори и големите вериги за техника, голяма част от тях проведоха пре-ордър кампании, за най-запалените фенове. Ако все още не сте запазили своя бройка от хитовия модел и сте решили да изчакате със закупуването му или просто наскоро сте закупили предшественика Galaxy S6 и се чудите дали си заслужава по-новия модел, това ревю е точно за Вас.

Новия смартфон на корейците от Samsung, беше представен преди по-малко от месец и вече всеки го очаква с нетърпение, нека разгледаме какво предлага модела спрямо миналогодишния флагман.

снимка: GSMArena

Samsung Galaxy S7 характеристики:

Процесор: Qualcomm Snapdragon 820 или Exynos 8890 Octa в зависимост от региона, на нашия пазар телефона ще е с Exynos процесора.
Рам памет: 4 GB
Вътрешна памет: 32 GB или 64 GB
Операционна система: Android OS 6.0
Дисплей: 5.1" QHD Super Amoled с разделителна способност 1440 x 2560
Батерия: 3000 mAh
Видео: Adreno 530 или Mali - T880 по вероятно Mali ще е за българския пазар
Основна камера: 12 MP камера с ултра пиксел технология, апертура f1.7, оптична стабилизация
Предна камера: 5 MP апертура 1.7 , HDR
Размери: 142,4 х 69,6 х 7,9 мм.
Тегло: 152 грама
Екстри: IP 68 сертификат за прахо и водо устойчивост, Micro SD слот (да колкото и странно да звучи, слота за допълнителна памет си е направо екстра при новите телефони), скенер за пръстови отпечатъци, Samsung Pay, Qi стандарт за безжично зареждане, бърз заряд - 60% за 30 мин., гласови команди, компас, жироскоп и др.

снимка: Samsung

Samsung Galaxy S7 е запазил основните линии на предходния модел, имаме заоблен корпус изработен от метал и стъкло с горила глас 4 защита. Новото в корпуса е леки извивки на задната част, също като тези при Note 5, те допринасят за по-добрия захват, а и по-добра визия.  В общо линии разликите между S6 и S7 са незначителни, като хардуер в плюс на Galaxy S7 са по-бързия процесор, по-голямата рам памет и батерия, но производителя застава плътно зад подобрената камера като основно преимущество на новия флагман. 
Телефона ще се предлага в два варианта с една и две сим карти, като слота за втора карта ще е същия този слот и за карта памет. Друг голям плюс безспорно е водоустойчивостта на устройството, за всички непохватни потребители или за тези които си падат по подводни снимки.

Очакваме подробни тестове как се представя модела, спрямо предходните телефони на компанията и други конкурентни телефони, веднага щом разполагаме с бенчмарк тестовете, публикацията ще бъде обновена. 

Към новия телефон от S поредицата, Samsung представиха и техните VR очила, това е така наречен хедсет, към който се прикрепя телефона и цялото това нещо се слага на главата. Очаква се тепърва да излизат много приложения за виртуална реалност, но за момента не виждаме никаква ползва от тези очила, освен за гледане на 360 видео. Явно и самите Samsung, не виждат за какво друго могат да се ползват очилата за момента и за това са създали и компактна 360 видео камера. За момента нямаме, много информация за новата камера, но и това ще бъде добавено в последствие. На фона на безумната цена от 250 лв за Gear VR очилата, едва ли ще наберат много популярност. Цената на 360 камерата, все още не е обявена.


снимка: Cnet

Нашето мнение за Samsung Galaxy S7:


Безспорно технологиите при смартфоните се развиват страшно бързо, производителите започват да измислят все по-нови иновации, с които да забавляват потребителите и все пак нашето мнение е, че темпото на излизане на новите модели е толкова голям, че потребителите, не могат да смогнат. Все пак едва ли на много хора е приятно, няколко месеца, след като са закупили телефон за 1000 лв, вече да излиза новия модел. Ако имате нужда от водоустойчив телефон, много памет за съхранение на данни и желаете да имате най-добрата камера, на вашето мобилно устройство - да Samsung Galaxy S7 си заслужава. Ако скоро сте сменили телефона си с нов и сте обикновен потребител, който играе, браузва и разчита на мулти-таскинг, стария модел също е удачен вариант, а и цената му със сигурност ще падне значително.

До няколко дни ще публикуваме и нова тема (наръчник) за аксесоари за Samsung Galaxy S7 ще ви помогнем да изберете най-подходящите калъфи и аксесоари за вашия нов телефон.
До тогава можете да прегледате видео ревюто на телефона.



Няма коментари:

Публикуване на коментар