вторник, 29 март 2016 г.

iPhone SE завръщането на Apple към 4 инчовият екран

Преди няколко дни американския гигант Apple официално представи новия стар смартфон на компанията, това е iPhone SE.
Телефона всъщност е добре познатия iPhone 5, със съвсем нов хардуер, възможности и последна версия iOS.
По принцип сме свикнали компанията да представя своите телефони веднъж годишно около октомври месец, но този ход на американците явно се дължи на нарастващия пазарен дял на конкурентите от Samsung. Те успяха да спечелят много нови поддръжници, благодарение на последните Galaxy S модели, които наистина са страхотни.
След като има още много време до появата на iPhone 7, Apple решиха да се насочат, към добре познатия им сегмент на компактните смартфони и да върнат всички стари потребители, които са загърбили марката заради по-големите екрани на устройствата им.


снимка: GSMarena

Какво ново в iPhone SE

Както вече споменахме, корпуса на телефона е напълно взаимстван от iPhone 5/5S с минималната разлика, че при SE ръбовете са матови. 
Дисплея също е идентичен с този на предшественика, той отново е 4" с резолюция 640 х 1136 и наситеност на пикселите 326 ppi.
До тук разлика във външния вид няма, iPhone SE обаче разполага с новия 64 битов процесор на Apple - А9. За сравнение стария модел разполага със стария A7 чип, който е около 40% по-бавен. 
Оперативната памет е увеличена на 2 GB и 16 GB-овата версия на устройството е върната.
Основната камера е същата, като тази при iPhone 6/6S, 12 MP с фокусно разстояние 29 мм. и бленда f2.2, камерата записва и 4K видео. Предната селфи камера остава не променена с тази на стария модел, 1.2 MP.
Графичния ускорител също е подновен със шест-ядрения Power VR GT7600.
Телефона ще разполага с Apple Pay функцията, която се осъществява през NFC, за съжаление обаче, чувствителния на натиск екран, който видяхме във iPhone 6S тук липсва. За това разбира се говори и самата цена на устройството.
Към цветовата гама на телефона е добавен и нов цвят - розово злато, което прави общия брой на цветовете 4.



Предполагаме, че не сте много впечатлени, но ако вече сте ползвали телефон произведен от гиганта Apple, сте на ясно, че не е необходим извънземен хардуер, за да работи прекрасно, оптимизацията на iOS е толкова добра, че ще ползвате телефона дълги години, без той да започне да лагва или забива. Целта на Apple с това устройство е наистина да върне част от клиентите, а и да предложи обновено устройство, за всички, които все още не могат да се разделят със своя iPhone 5/5S.
Световната премиера на iPhone SE е 31 Март 2016, устройството ще се предлага на нашия пазар с 16/64 GB вградена памет, като цената в момента не е съвсем ясна.

Ако сте любител на компактните смартфони и се нуждаете от изискан телефон, който работи перфектно iPhone SE е точно за Вас. Ние имаме грижата да ви предложим страхотни аксесоари за iPhone SE на достъпни цени.


Няма коментари:

Публикуване на коментар