четвъртък, 11 юни 2015 г.

Huawei P8 елегантен и мощен.

След няколко много успешни топ модела от китайския гигант Huawei, създадоха успешно продължение на своите топ модели от P серията. Huawei P8 е вече факт и е по-добър от всякога. Huawei се справят страхотно в изработката на своите смартфони, както от към корпус, така и от към хардуер.


снимка: GSMarena

Корпуса на P8 е изработен от алуминий и е тънък едва 6.4 мм, което го издига в класацията и е един от най-тънките смартфони на пазара. Дисплея е защитен с последната технология на Corning - Gorilla Glass 3. Тънкото тяло, съвсем не означава, че телефона е крехък, а точно обратното, според различни дроп тестове в youtube, телефона се представя доста добре, спрямо други конкуренти от своя клас.

Хардуера и този път е на топ ниво. Процесора е собственост на Huawei и е тяхната последна разработка HiSilicon Kirin 930/935. Оперативната памет е 3GB a мястото за съхранение 16 или 32 GB , като телефона има и слот за SD карта, функция която голяма част от топ моделите смартфони премахнаха тази година. Производителя обещава и издръжлива батерия, като при натоварено ползване, би трябвало да издържа поне 2 дни, за което спомага малката консумация на процесора и добрата оптимизация на софтуера.


снимка: TechRadar

Дисплея на Huawei P8 също е подобрен спрямо предходния модел, IPS матрица с 424 точки наситеност. На бенчмарк тестовете телефона се представя изключително добре и се бори рамо до рамо с други брандове от високия клас. Като вземем всичко това предвид, Huawei P8 стартира продажби на цена от около 1000лв за 16 GB версия, което е 1/3 по-малко от стартовите цени на други модели от високия клас.

Очакваме и тази година Huawei да се представи добре на българския пазар и да бъде едно от най-продаваните устройства. Телефона вече се предлага в мобилните оператори и големите вериги за техника. Ако притежавате вече модела можем да ви предложим качествени аксесоари и калъфи за Huawei P8.


Няма коментари:

Публикуване на коментар