вторник, 16 юни 2015 г.

Страхотни предложения в средния клас мобилни устройства - LG Leon и LG Magna

LG навлиза все по-сериозно в средния клас телефони. Доказателство за това са страхотните предложения: LG Spirit, LG Leon и LG Magna. Три нови модела от тази година, които са центрирани като бюджетен среден клас, с малки разлики в характеристиките и големината на устройствата.
Корейците от LG бяха изостанали през изминалата година и се нареждаха трети след основните си конкуренти Samsung и HTC. Тази година бранда се завръща по-решен от всякога да завладее средния клас.


снимка: GSMarena

Най-малкия и съответно най-евтиния вариант е LG Leon. Компактен смартфон с 4.5 инчов дисплей, изработен в духа на новите G устройства от LG, с бутони на гърба на устройството.
Приятен дизайн и страхотен метален завършек, допринасят телефона да не изглежда евтин.
Плюсовете на модела определено са дизайна, добрата батерия и най-вече изпълняването на команди с глас и жестове. Например ако не разполагате с нашумелите моноподи (селфи стик) можете да подпрете телефона някъде и ако ръката Ви е прекалено къса за да успеете да направите снимка, можете просто да кажете на телефона да снима. Както и други полезни гласови функции.



Процесора е четири ядрен на честота 1.2Ghz, оперативната памет на телефона е 1GB и се продава с Android 5.0 lollipop. Недостатъците са най-вече предната камеря, която е VGA и недостатъчното количество памет. Вградената памет за съхранение на LG Leon е само 8GB и не няма слот за карта памет, един може би доста сериозен пропуск на производителя, всички знаем, че за днешните стандарти 8GB са крайно недостатъчни.

Въпреки всичко телефона се предлага и продава добре на българския пазар, по-трудното е намирането на калъфи и аксесоари за LG Leon

Следващото попълнение в средния клас е LG Magna. Това е най-големия по-размери от трите модела и е с най-висока цена.
Да проверим дали си заслужава парите.

                                                                                       снимка: GSMarena

LG Magna разполага с 5 инчов дисплей, 720p с наситеност 294ppi, което е доста по-добре сравнено с LG Leon. При Magna процесора не е qualcomm, а е mediatek и е на честота 1.2 или 1.3 Ghz  в зависимост от точната модификация на телефона. Други важни детайли са и основната камеря, като тук тя е 8Mpx и разполага с подобрен софтуер за снимане, както и много настройки и допълнителни функции. Предната или така наречената селфи камера е 5 Mpx, което според нас е напълно достатъчно и би задоволило масовия потребител. Версията на андроид отново е 5.0.1 и LG Magna работи прекрасно за телефон от този клас.

Основния недостатък при модела отново е малкото вградено място за съхранение, но поне тук от LG не са спестили слота за допълнителна карта памет, като поддръжката е 32GB.

LG Magna изглежда прекрасно, стои добре в ръката заради леко извития гръб, предлага страхотни зрително преживяване, благодарение не incell технологията на LG, която ползва дисплея. Ако сте собственик на този приятен телефон, можете да се сдобиете с аксесоари за качествена защита за LG Magna.

Предлагаме Ви да погледнете и Hands On видеа за двата модела, за да добиете най-точна представа, как изглеждат и какво е менюто на двата телефона.





Няма коментари:

Публикуване на коментар