петък, 5 септември 2014 г.

IFA 2014 и SAMSUNG

Както всяка година есенния сезон на умните технологии се открива с IFA и нови умни джаджи. Имаше големи очаквания за това какво ще се покаже и част от очакванията бяха оправдани.

digital.bg

На първия ден от IFA 2014 Samsung представиха GALAXY Note 4, GALAXY Note Edge (модифициран вариант на Note 4 с извит дисплей) и GALAXY Gear S
Note 4 не изнедава особено и не се различава от предшественика си на пръв поглед. От Samsug са направили редица подобрения на които няма да се спираме подробно но основното е очаквано - скенер за пръстови отпечатъци вграден в home бутона, пулсометър на гърба, подобрена вече 16 мегапикселова задна камера. За съжаление от Note 4, не е наследил micro USB входа на предшественика си и той пристига с USB 2.0, но от Samsung твърдят, че той ще се зарежда 30% по-бързо ако използвате фабричното зарядно. От гледана точка на дизайна отново гърбът е направен да изглежда като кожа, а рамката от коло телефона вече е метална. И тъй като е Note серия е известна със своя уникален S Pen, от Samsung твърдят че са подобрили чувствителността на писалката и усещането при писане с нея се доближава това при писане върху хартия с истинска писалка.
cnet.com

Заедно с Note 4, корейците представиха и негова модифицирана врсия Note Edge. В хардуерно и софтуерно отношение той е копие на Note 4. но с лек детайл - Note Edge е с извит дисплей. Извития дисплей покрива целия десен ръб на телефона и не само, от Samsung са решили да използват този ръб като улеснение при работата с телефона. На ленатата са разположени често използваите от вас приложения и достъп до набор от приспособления и къстомизация на още няколко различни ленти. Освен това от Samsung са решили да използват мястото за да позиционират контролите на фабричните приложения, като например контролите на видео плейъра така че когато искате да ги използвате да не заемат част от екрана.
cnet.com

В добавка към новите си устройства от висок клас корейците представиха и Galaxy Gear S - наследник на предния умен часовник на компанията. От Samsung са решили че техният часовник за да е максимално успешешн той трябва да е с извит дисплей, който следва извивката на китката. Имайки предвид че напоследък видяхме доста умни часовници с Android Wear, койрейците са заложили на собствената си иперационна система отново. Интересното е че той работи със собствена сим карта и не е нужно да бъде постоянно свързан с вашия телефон, даже ако оставите телефона си в къщи а вие отидете да тичате, ще можете да приемате обаждания директно от часовника. За съжаление, ако не разполагате с някои от последние Galaxy устройства на компанията, няма да можете да се възползвате от предимствата на умната джаджа, за разлика от тези на други прозиводители като Sony.

Няма коментари:

Публикуване на коментар