понеделник, 22 септември 2014 г.

Galaxy Alpha - Претендент за водач, в премиум лигата

Наскоро Samsung представиха, новото си устройство Galaxy Alpha, което е предвидено да се бори във високия клас при луксозните технологии. На пръв поглед може да видим лека прилика с дизайна на iPhone, което на дали е случайно.

techradar.com
  • 4.7” SUPER AMOLED дисплей, с резолюция 720 x 1280
  • Осем ядрен процесор Exynos 5 Octa 5430 (Quad-core 1.8 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.3 GHz Cortex-A7)
  • 2GB RAM
  • 32GB вътрешна памет
  • 12 MP задна камера с LED светкавица
  • 2.1 MP предна камера за видео разговори
  • 1860 mAh батерия


Дизайнът наподобява този при Galaxy S5, като изключим металната рамка и по-малкия дисплей. Интересно е решението на компанията да намали размера на дисплея в сравнение с флагмана си, но определено е в правилната посока. Не малка част, от Android потребителите биха искали мощен телефон, в по-компактни размери. По този начин корейците искат да конкурират последните модели на Apple - iPhone 6 и iPhone 6 Plus.
От към софтуер отново виждаме познатия ни от Samsung Touch Wiz интерфейс, наложен върху последната версия на Android - 4.4.4 Kit Kat. Определено корейците са се постарали да изчистят линиите в интерфейса на последните си телефони (също както Apple направиха с iOS). Едновременно с това запазват почерка от предишните си Galaxy устройства.
Нещото, което ни учуди в този телефон беше липсата на слот за micro SD карта. Повечето Android потребители са свикнали с възможността да увеличават паметта на своя телефон с външна карта памет за да съхраняват своите снимки, клипове и музика. Това решение на корейците ни изненадава при положение, че камерата на телефона е доста впечатляваща и размера на снимките и клиповете направени с нея, няма да са никак малки като размер. Тук може да кажем, че отново виждаме подхода, който Apple използват за iPhone, но за съжаление от Samsung не ни дават избор при вътрешната памет на телефона, а в случая той се предлага само с 32 GB.
techradar.com

Трябва да признаем, че от Samsung са направили един доста красив смартфон, при това с нормален размер на дисплея (до колкото вече можем да кажем коя големина дисплей е нормална). Нашето мнение е, че сред премиум телефоните Galaxy Alpha ще има голям успех, въпреки някои от недостатъците си. 
От CaseBG ви предлагаме да разгледате нашите предложения от премиум аксесоари за Samsung Galaxy Alpha

Няма коментари:

Публикуване на коментар