понеделник, 20 февруари 2023 г.

Redmi Note 12 5G достъпен смартфон с големи амбиции.

 Линията смартфони Redmi Note е толкова популярна, че определя осемгодишното пътуване на Xiaomi в Европа. Телефоните Redmi Note, с над 75 милиона доставки само в Европа, също са представители на достъпния сегмент, идеален телефон, на добра цена. През последните години обаче цените на телефоните Redmi Note се насочиха към средния клас устройства, което доведе до увеличаване на броя на телефоните Redmi Note с марка S, T, SE и Lite, които заемат различни ценови диапазони. Едно предимство на това е, че вие, крайният потребител, разполагате с множество телефони Redmi Note, от които да избирате.

Тази година Redmi Note 12, подобно на много телефони Redmi Note преди него, се опитва да постигне добър баланс между цена и функции, но остава ли телефон за клиенти, които търсят достъпен телефон? Това ще се опитам да разбера в това ревю на Redmi Note 12.

снимки: Xiaomi

Redmi Note 12 5G ревю

Redmi Note 12 може да се похвали с емблематичното качество на изработка, с което са известни телефоните Redmi Note, и се придържа към същия дизайнерски език като телефоните Note 10 и Note 11. Малко по-тънък е от тези два телефона, но е с 10-11 грама по-тежък, което не пречи на приятното усещане в ръка. Предлага се в три различни цвята, всички с матова повърхност и съвпадащ цвят модул на камерата с гланцово покритие. Забележително е, че фирмата е успяла да запази основната защита, предоставена за своите телефони Redmi Note, а Note 12 е с рейтинг IP53 и има Gorilla Glass 3 отпред, точно както предишните две поколения.

Дисплеят, който е една от фокусните точки на Redmi Note 12, е надграден с нов панел на Samsung, който е едновременно по-голям от предишното поколение и може да се похвали с честота на опресняване до 120Hz, което помага за запазване на плавността в цялата система. Дисплеят на Note 12 е отличен за ежедневна употреба, с изключителна яркост, контраст и цветове, които издигат изживяването при гледане над Note 11. Дисплеят обаче не позволява възпроизвеждане на HDR, което би подобрило изживяването още повече, нито включва четец на пръстови отпечатъци в екрана, като и двете са значителни пропиляни възможности за Xiaomi.

При ежедневна употреба Redmi Note 12 осигурява постоянна и ефективна производителност. Нямах затруднения с производителността по време на времето си с него, така че можете да очаквате постоянно висока производителност. Процесорът Snapdragon 4 Gen 1 превъзхожда Snapdragon 680 както в сурова производителност, така и в графика. Централният процесор на Note 12 успя да работи до 92% от максималния си потенциал в множество кръгове на тестове за дроселиране на процесора, демонстрирайки, че може да осигури постоянна производителност. Играх също COD Mobile, Apex Legends и други игри на Redmi Note 12 и ги намерих предимно забавни, с изключение на няколко спада на рамката при най-високите настройки.


MIUI е един от най-добрите скинове на Android в момента, но Xiaomi се издъни, като не включи най-новата версия на Android в Note 12, което означава, че надстройката на Android 13 вече ще бъде включена в 2-годишната поддръжка за актуализиране на софтуера, когато и да е това.

Компанията също се отказа от плановете за слот за microSD карта в Note 12, като вместо това наблегна на възможността за двойна 5G SIM карта. Друго разочарование е, че Note 12 няма стерео високоговорители, което би подобрило значително изживяването при гледане.

Батерията на Note 12 е същата като при последното поколение, но благодарение на новия процесор начело на нещата, получавате подобрен живот на батерията. При случайна употреба можете да очаквате сок за един ден и батерията да се зарежда от 0-100% за малко повече от час.


Основната камера на Note 12 може да заснема добре изглеждащи снимки, които са достатъчно добри за ежедневна употреба и могат да бъдат фино настроени, за да станат достойни за Instagram. Портретният режим предлага ефект на плитка дълбочина на фокуса, който може да помогне за разграничаване на фона. Забелязах, че понякога камерата отнема много време, за да заключи фокусната точка и се затруднява да улови движещи се неща. Като цяло това е прилична камера за ежедневна употреба, а приложението за камера ви позволява да използвате различни режими и стилове.

Свръхшироката камера е просто адекватна, въпреки че не страда от цилиндрично изкривяване. Можете също да опитате да използвате макро камерата, но тя изисква много светлина и стабилност, за да създаде добро изображение.

Следователно, има ли Redmi Note 12 достатъчно предимства, за да балансира своите недостатъци? Вярвам, че е така. Note 12 предлага добре оформен пакет, което го прави отличен ежедневен смартфон. Той получава правилно основите с балансиран набор от функционалности, но му липсват някои от ексцентричностите, които биха могли да го направят ненадминат. С увеличение на цената, Redmi Note 12 се изправя срещу пряка конкуренция от Poco X4 Pro, Moto G82 и други. Redmi Note 12 остава предпочитан телефон за хора, които са били на Redmi Note от дълго време и желаят да надстроят от серията Note 8 или Note 9.

Redmi Note 12 се очаква в България, през Март месец. Все още не знаем, каква ще бъде стартовата цена на устройството и в какви цветове и вариации ще се предлага.
В CaseBG сме ви приготвили страхотни кейсове и калъфи за Redmi Note 12 5G.
Ако възнамерявате да се сдобиете с устройството, горещо ви препоръчваме да разгледате нашите предложения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар