вторник, 24 януари 2023 г.

Премиерата на Samsung Galaxy S23 наближава. Какво да очакваме?

 Galaxy Unpacked е събитието, което ще представи новите модели от S23 серията на Samsung.
Събитието е насрочено за първи Февруари, а очакваните премиерни модели са Galaxy S23, Galaxy S23+ и Galaxy S23 Ultra.

Както всяка година и тази, безбройните изтичания на иформация вече изградиха нашата обща представа за новите устройства на компанията.

Вече сме наясно какъв хардуер ще използват, каква ще бъде цената на която ще се предлагат и дори цветовата гама,  в която ще бъдат пуснати на пазара новите телефони.

Днес ще разгледаме всичко, което се очаква да се потвърди на 1-ви Февруари.


Събитието на което Samsung Galaxy S23 ще бъде обявен

Новите модели ще бъдат обявени след по-малко от седмица, друг е въпросът дали телефоните ще бъдат налични в магазините през Февруари, тъй като световните вериги за доставки все още изпитват затруднения и е възможно да има по-дълго забавяне от обичайното. Но Samsung вече предлага промоции за клиентите в САЩ, които искат да резервират телефона си по-рано. Ще получите 50 долара кредит за Samsung, ако се регистрирате за резервиране на едно устройство, или 100 долара, ако поискате да резервирате две.

Очакваме Samsung да продължи стратегията си за пускане на множество модели телефони, всеки от които с различни характеристики и цени, за да привлече широк кръг от хора. Въз основа на историята на Samsung сме сигурни, че ще видим модел Galaxy S23 от начално ниво, S23 Plus с по-голям екран и S23 Ultra от най-висок клас. В Ultra ще има най-добрите технологии, включително допълнителни камери, най-големия дисплей и почти сигурно стилуса S Pen.

Дисплей:


Samsung вече използва страхотни екрани в своите телефони Galaxy S, така че не е особено разочароващо да чуем, че всички предстоящи модели Galaxy S23 ще имат същите екрани като Galaxy S22.

Всички те са с AMOLED екрани със 120Hz честота на опресняване, което означава, че са цветни и ярки с копринено гладко движение на екрана.

Съобщава се, че Galaxy S23 има 6,1-инчов дисплей с Full HD резолюция, 2340 x 1080 пиксела, което не е превъзходно, но трябва да помогне за пестене на батерията, а това е по-добър приоритет от повече пиксели.

Galaxy S23+ очевидно използва 6,6-инчов дисплей със същата разделителна способност като Galaxy S23. Предполага се, че Galaxy S23 Ultra ще има 6,8-инчов дисплей с резолюция 3088 x 1440 пиксела, която е същата като миналата година.

Надяваме се да видим новото стъкло Gorilla Glass Victus 2, което Corning ни показа наскоро, за да покрие тези дисплеи. От Corning ни казаха, че ще видим новия материал в смартфоните през следващите няколко месеца, така че сроковете са подходящи за следващото голямо представяне на Samsung.

Предполага се, че стъклото Gorilla Glass Victus 2 може да издържи на падане върху твърд асфалт и е предназначено за по-големи модели телефони, което го прави идеално за голям и тежък звяр, какъвто според слуховете е Galaxy S23 Ultra. За този ъпгрейд на стъклото се говори специално сега, така че изглежда доста вероятно.

Под дисплея привидно няма да получим подобренията, които искахме. Надявахме се, че Samsung ще използва новия скенер за пръстови отпечатъци Qualcomm 3D Sonic Max, който е много по-голям от съществуващия скенер и дори може да сканира няколко пръста наведнъж за по-голяма сигурност. Последните слухове и изтичания на информация за дисплея показват същия размер на скенера като миналата година, така че вероятно няма да има ъпгрейд на скенера за пръстови отпечатъци в Galaxy S23.

как ще изглеждат новите телефони Samsung Galaxy S23


Камери:


Изглежда, че камерите могат да бъдат една от ключовите области на фокус в новата поредица. В неотдавнашна публикация в блога ръководителят на подразделението за мобилно изживяване на Samsung подсказа подобренията в камерата, които можем да очакваме да видим.

Това вероятно ще важи особено за модела Ultra, в който обикновено се намират най-големите иновации в камерата на Samsung. Очаквахме S22 Ultra да включва огромен 200-мегапикселов сензор за изображения, като се има предвид, че Samsung пусна на пазара два такива сензора за изображения и те могат да бъдат намерени в други телефони. Не го видяхме в S22 Ultra, но изглежда вероятно 200-мегапикселовият сензор да е една от основните характеристики на S23 Ultra. Ice Universe също така прогнозира, че Galaxy S23 Ultra ще има 200-мегапикселов сензор. Това изглежда особено вероятно, като се има предвид, че Samsung току-що обяви нов 200-мегапикселов сензор.

Има вероятност да видим и лека промяна в дизайна на камерата, поне при Galaxy S23 Plus и потенциално при Galaxy S23. Слуховете на авторитетните лейкъри сочат, че новите устройства може да имат кръгли изрези за лещите на камерата, които се намират директно на гърба на устройството, а не на модул на камерата. Galaxy S22 Ultra вече има такава камера, но изтичането на информация предполага, че този стил може да се появи и в базовия и Plus модела.

Как ще изглежда новата камера на Samsung Galaxy S23


Процесор:


Процесорът на Galaxy S23 тази година ще е "Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy" Според наличната сега информация тази версия на Snapdragon 8 Gen 2 има малко по-високи тактови честоти на основното ядро и графичния процесор, което теоретично би трябвало да доведе до по-висока производителност. Само времето обаче ще покаже колко добър е чипсетът.

Обсъжда се и възможността чипсетът да бъде произведен по 4nm технология на Samsung Foundry, а не по 4nm технология на TSMC. Тази информация обаче се основава на слух от миналото, който вече не смятаме за верен. Според нас не се очакват промени в производителя на чипсета в сравнение със стандартния Snapdragon 8 Gen 2.

В продължение на повече от десетилетие Samsung доставяше своите телефони от сериите Galaxy S и Galaxy Note в две версии: Snapdragon (за Китай и САЩ) и Exynos (за останалата част от света). Тази година обаче Samsung ще пусне на пазара само една версия на Galaxy S23, Galaxy S23+ и Galaxy S23 Ultra, като всички те ще бъдат задвижвани от Snapdragon чипсет.

Характеристики:


Що се отнася до другите спецификации, очакваме минимум 8 GB RAM за базовите модели, а 12 GB ще са налични за S23 Ultra. Вътрешното хранилище вероятно ще продължи да започва от 128 GB, като опциите с по-голям капацитет ще се предлагат на по-високи цени. Не се очаква завръщане на слота за microSD карта за разширяване на паметта.

Последните сертификати на Федералната комисия по комуникациите показват, че базовата версия на S23 ще има батерия с капацитет 3900 mAh, което е стъпка напред спрямо 3700 mAh на базовата версия на S22, докато S23 Plus също ще получи увеличение на батерията до 4700 mAh. Все още няма официална информация за модела Ultra, но отново Ice Universe предполага, че той ще има същия размер на клетките от 5000 mAh като S22 Ultra.

Вероятно ще научим повече с наближаването на 1 февруари. Но ако слуховете се окажат верни, линията Galaxy S23 вероятно ще бъде скромно ъпгрейд спрямо Galaxy S22.

Цветове:


Що се отнася до цветовете, чухме, че серията Samsung Galaxy S23 ще бъде пусната в четири цвята: черен, бежов , зелен и светлорозов вариант. Виждали сме слухове за изтичане на аксесоари, съответстващи на загадъчния бежов цвят, така че очаквайте да видите съответстващ комплект, ако искате да се обогатите с калъфи за Samsung Galaxy S23.

Междувременно друг източник посочва, че зеленият цвят е "характерният цвят" за Galaxy S23, светлозлатният или розовозлатният е характерният нюанс за S23 Plus, а розовият - за S23 Ultra. Това обаче няма да са единствените налични нюанси.

Можете да видите как биха могли да изглеждат четирите предполагаеми нюанса на серията Galaxy S23 в рендерите по-долу: 

Новите цветови варианти на Samsung Galaxy S23 серията.


Цена:


Въпреки че Samsung запази цените стабилни през последните две поколения, тази година ще има промени. Бихме искали да бъдем оптимисти и да поискаме от Samsung да намали цените на базовия си модел Galaxy S23 в съответствие с голямата глобална криза на разходите за живот и възможната предстояща рецесия. Вместо това чуваме, че цените на Galaxy S23 може да се повишат, и това вече идва от повече от един източник.

Това обаче може да зависи от модела. Изчерпателното изтичане на информация за цените предполага, че Galaxy S23 и Galaxy S23 Plus ще имат същите начални цени като своите предшественици - съответно 739 Евро и 920 Евро - докато Galaxy S23 Ultra ще струва малко повече от Galaxy S22 Ultra, който се появи преди него.

Samsung може и да вдигат цените, но нашите цени на кейсове и калъфи за Samsung Galaxy S23 Ultra остават ниски. Можете да разгледате нашият онлайн магазин за най-добрите оферти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар