сряда, 11 януари 2023 г.

Samsung Galaxy A34 и Galaxy A54 с премиера на 18-ти Януари.

 След десетки лийкове, вчера стана ясна официалната дата на представянето на новите модели от А серията на Samsung. Индийското представителство на марката публикуваха официален тийзър с насрочена дата на събитето - 18-ти Януари. 
От публикацията не става ясно, кои модели ще бъдат представени, но след всичката изтекла информация можем да бъдем напълно сигурни, че това ще са Galaxy A54 и Galaxy A34.
Още повече, че официалната премиера на Galaxy S серията има насрочена дата за 1-ви Февруари.

Тази година моделите от А серията ще излязат на пазара по-рано от обикновено и въпреки, че все още нямаме официални характеристики, имаме ясна представа, какво ще предложат.




Samsung Galaxy A54

От Samsung бяха последователни през годините и Galaxy A52 и A53 са страхотни устройства , които с лекота можем да препоръчаме, като най-добрите устройства за под 800 лв. 

Те разполагат с дисплей с висока разделителна способност, мощен чипсет, мощни камери и издръжлива батерия. Samsung също се превърна в един от най-добрите OEM производители, които предоставят навременни актуализации за своите първокласни и бюджетни предложения, което го прави един от най-предпочитаните производители на пазара. Съобщава се, че новият Galaxy A54 ще надхвърли своите предшественици, предлагайки същото ниво на надстройки, което вероятно ще го направи един от най-привлекателните продукти през 2023 г. 

Ето всичко, което знаем досега за предстоящия Samsung Galaxy A54.

Говори се, че дизайнът на новия Galaxy A54 изглежда много подобен на Galaxy A53. Докато скорошните течове не споменават материала на устройството, ще приемем, че ще бъде същият като миналогодишния модел, пластмаса. Очаква се телефонът да бъде малко по-широк и по-дебел, но се говори, че ще се свие с около милиметър. Изтеклите размери твърдят, че ще бъдат 158,3 x 76,7 x 8,2 mm

Отзад големият остров на камерата, в който са разположени сензорите, е изчезнал, за да следва дизайнерския модел на новата серия Galaxy S23. Всеки сензор на камерата ще има свой собствен остров, а задната част на устройството ще бъде значително изчистена за още по-минималистичен вид. Все още очакваме да видим сертификат за водо- и прахоустойчивост IP67 и същите разположения за портовете, микрофона и бутоните отстрани.

Същото изтичане на информация от 91Mobiles споменава, че очакваме малко по-голям 6.6-инчов OLED дисплей в сравнение с 6.5-инчовия панел на A53. Екранът ще има разделителна способност FHD+ (2400 x 1080) с честота на опресняване 120Hz. Въпреки лекото уголемяване на дисплея, очакваме същите точни цветове и страхотни нива на яркост.

Предишните устройства от серията Galaxy A имаха отлични дисплеи, които се отличаваха при ежедневна употреба, забавление и игри и не очакваме да бъдем разочаровани. Съдейки по рендерите, A54 ще има същия централен отвор за предната камера като A53.



Galaxy A52 и A53 имаха основен сензор, ултраширок, макро и сензор за дълбочина на гърба. Тази година се говори, че Samsung Galaxy A54 идва само с три сензора за камера на гърба. Според GalaxyClub, A54 ще има 50MP основен сензор и може да пропуска сензора за дълбочина, което предполага, че вместо това може да видим ултраширока и макро камера. Някои други течове твърдят, че A54 ще разполага с 50MP основна, 8MP ултраширока и 5MP макро камера.

Скорошни течове показват, че Galaxy A54 може да разполага с голяма батерия от 5000 mAh, същия капацитет като предшественика му. Има слухове, че устройството поддържа 25W бързо кабелно зареждане и очакваме да зарежда до 50% за около 30 минути. Както обикновено, не очакваме да видим поддръжка за безжично зареждане тук.

Galaxy A53 се представи добре при натоварване и получи много похвали за своята дълготрайност. Надяваме се, че Samsung ще направи още повече подобрения този път и очакваме същите отлични оценки за производителност и издръжливост на предстоящия Galaxy A54.

Galaxy A53 се захранва от Exynos 1280 с 6 GB RAM и 128 GB вградена памет. Въпреки че устройството се представя добре и ефективно, Exynos не беше толкова мощен, колкото чиповете от среден клас на конкуренцията при някои модели. Говори се, че предстоящият Galaxy A54 ще бъде оборудван с чипсет Exynos 1380, който трябва да осигури много по-добро подобрение на скоростта в сравнение с Exynos 1280.

Съобщава се, че чипът ще се предлага с нов 5G модем, поддържащ както mmWave, така и под 6GHz свързаност, което трябва да подобри безжичната свързаност. Чипът ще поддържа и Bluetooth 5.3 и очакваме да бъде много по-ефективен, което допълнително ще удължи живота на батерията.

Очакваме с нетърпение официалните характеристики, след което ще разгледаме новия модел много по-подробно. За нетърпеливите вече сме приготвили категория с аксесоари и калъфи за Samsung Galaxy A54.


Samsung Galaxy A34


Първите изтекли рендери, изобразяващи предстоящия Galaxy A34 покачват, че телефонът изглежда използва подобни дизайнерски елементи като Galaxy A54. С други думи, той има рамка, напомняща на Galaxy S22, плосък заден панел и дисплей, както и три задни камери, всяка със собствен кръгъл остров.

Чрез този дизайнерски език Samsung добавя малко от флагманския вкус на 2022 г. към своите телефони от среден клас през 2023 г. Независимо от това, Galaxy A34 все още е безпогрешно нискобюджетен, особено когато гледате устройството отпред. Има Infinity-U прорез на дисплея за селфи камерата и по-дебела долна рамка.


Говорейки за размери, Galaxy A34 трябва да е с размери 161,3 x 77,7 x 8,2 mm. Що се отнася до другите спецификации, AMOLED дисплеят трябва да е с размери 6,5 инча, а според изтеклата информация устройството има USB-C порт, както и 3,5 мм порт за слушалки.

Както вероятно сте забелязали досега, Galaxy A34 има три задни камери, а не четири. Чухме, че Samsung вероятно ще премахне камерите за дълбочина от някои от своите телефони от среден клас през 2023 г. и колкото повече наближава излизането на новите модели, толкова повече изглежда, че това наистина е така.

Подобно на тазгодишните модели, предстоящият Galaxy A34 може би ще използва същия тип чипсет като Galaxy A54. Очаква това да бъде Exynos 1380 SoC.

Очакваме съвсем скоро, доставка на калъфи и аксесоари за Samsung Galaxy A34. Можете да разгледате нашия онлайн магазин, за да добиете представа, как точно ще изглежда устройството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар