петък, 7 юни 2019 г.

Nokia 4.2 и Nokia 3.2 първи впечатления

Nokia 4.2 е тук и тя е смартфон от свой собствен клас.

Виждаме доста приличен размер на екрана от 5.71 инча с по-високо от обичайното 19: 9 съотношение.
Разделителната способност на дисплея е HD + и разполага с издатина, в която е разположена 5-мегапикселовата предна камера. 



Тъй като екранът е по-малък, долната рамка е дебела и логото на Nokia е раположено тук, така че ще бъде по-удобно да се пише с клавиатурата, тъй като клавиатурата няма да е толкова на ниско в долната част на екрана.

Изработката на телефона не е подобна на никое от предишните устройства на Nokia, защото 4.2 има стъклен гръб. Въпреки че рамката е от поликарбонатна пластмаса, телефонът все пак се чувства стабилен. Същото важи и за всички наскоро обявени устройства на Nokia.

Говорейки си за разликите, този модел е първият, който има номер 4 в името си.
Подобно на 3.2, в 4.2 също има специален бутон на Google Асистент от лявата страна заедно с бутона за сила на звука, а бутона за захранване е отдясно.

Една страхотна възможност на бутона за захранване е, че той разполага със светеща светлина за уведомяване, така че можете да проверите нотификациите без значение дали телефонът е обърнат нагоре или надолу. 

Ако очаквате някои от тези телефони на Nokia да имат USB-C, съжаляваме, но ще Ви разочароваме и двата модела използват micro USB за зареждане.

От долната страна е разположен високоговорител, а отгоре 3.5мм жак за слушалки.

Особено ни допада как формата на рамката се усеща в ръка.
Тя е с много хубаво матирано покритие, което почти се усеща като матираното стъкло на Pixel 3, но също така добавя добро сцепление към рамката. Има и нотка на гланц, която й придава елегантен външен вид, въпреки че е направена от пластмаса.

На гърба можете да видите комбинация с двойна камера, съставена от основна 13MP камера и втора 2MP сензор за дълбочина. Точно под камерата е поставен скенер за пръстови отпечатъци, който можете да използвате за удостоверяване на приложенията за мобилно плащане, благодарение на NFC поддръжката на телефона.

Nokia 4.2 излиза със същата версия на Android One, като 3.2 и ще предлага бързи ъпдейти за сигурност и бъдещи актуализации на Android.

Телефонът ще се предлага в цветови варианти Black and Pink Sand на цена от 370 лв. за конфигурацията от 3GB + 132GB.
Ако вече сте собственик или сте се насочили към този модел смартфон, можете да разгледате нашите аксесоари и калъфи за Nokia 4.2 - тук




NOKIA 3.2


Nokia 3.2 е наследник на Nokia 3.1 Plus. 3.2 има малко по-голям дисплей на 6.26 ", въпреки че не е обозначен като" Плюс "модел.
Другата разлика е в смяната на процесора - 3.1 пусна U Mediatek 6720, който беше заменен от Qualcomm Snapdragon 429. 



Предната част на телефона разполага с доста голям дисплей и 4000 mAh батерия, за да може да го захранва, компанията твърди че трябва да имате поне един ден и половина живот на батерията.
За разлика от предишните телефони, в които логото на Nokia беше в горния десен ъгъл, в 3.2 го разполагат на по-дебелата долна рамка. За да запази горния панел тънък, Nokia използва ноч, който съдържа 5-мегапикселова предна камера.

От лявата страна е бутона на Google Асистент за незабавно започване на гласови команди. Бутонът за захранване е директно от дясната страна точно под клавишите за сила на звука.

Точно както при 4.2, 3.2 има пулсираща светлина за уведомяване около бутона за захранване.

Отдолу е разположен микро USB порт за зареждане, микрофон и високоговорител. 3.5мм жак за слушалки се намира в горната част на телефона.
На гърба има една 13-мегапикселова основна камера.

Що се отнася до софтуера, 3.2 идва с Android Pie от кутията и използва Android One UI, така че актуализациите на Android ще бъдат бързи и чести.
Има две версии, една с 2GB RAM + 16GB ROM и друга с 3GB RAM + 32GB ROM.
Нашите протектори и калъфи за модела са публикувани - тук

източник: 1

Няма коментари:

Публикуване на коментар