петък, 21 юни 2019 г.

Galaxy Fold е "готов за пазара" твърди изпълнителен директор на Samsung.


Точно когато всички си мислим, че драмата около закъснението на Galaxy Fold на Samsung е достигнала своя пик, един старши изпълнителен директор на компанията допълва интригата и объркването. От техническа гледна точка, Kim Seong работи за Samsung Display, а не за Samsung Electronics, но като вицепрезидент на дъщерното дружество, което произвежда екраните, може да се каже, че той е много добре запознат със състоянието на дългоочакваното първо сгъваемо устройство на корейския гигант.

Според Ким, Galaxy Fold е "готов да излезе на пазара", тъй като "повечето" от неговите проблеми с дисплея "са изгладени". Това е последното от многото противоречиви официални изявления по въпроса за пускането на телефона на пазара.
Това изявление коренно се различава от гледната точка на неназован служител на Samsung, който преди няколко дни сподели, че нищо не е "напреднало от забавянето през Април. "

Преди да се развълнуваме от най-новата информация в сагата на Galaxy Fold, заслужава да се отбележи неяснотата на изявленията на Ким, цитирано от The Korea Herald's The Investor. Доколкото ни е известно, в сгъваемия смартфон на Samsung имаше само два проблема.
Първо, защитният слой, нанесен върху гъвкавия дисплей, изглеждаше прекалено подобен на обикновен силиконов протектор на екрана, прекалено лесно се отлепя и причинява почти незабавни и непоправими щети.
Второ, имаше забележима пролука между слоя и рамката на екрана на продукта, което улеснява влизането на прах и дребни частици в директен контакт с крехкия пластмасов дисплей.

В крайна сметка Samsung изглежда има само два, но доста големи проблема за решаване, Дори и да се изключи "как ще го оправим" от уравнението, което предизвиква повече въпроси, отколкото отговори.

Успя ли Samsung да поправи само един от проблемите, оставяйки другия частично налице?
Ако е така, кой от двата е изчезнал напълно и кой все още трябва да се държи под око?
Още по-лошо, Samsung откри ли допълнителни уязвимости?

Това е всичко, което се случва около сгъваемия телефон от няколко месеца насам, но очевидно Galaxy Fold е "готов да излезе на пазара", поне от теоретичната гледна точка на този Samsung Display директор.

Все още няма обявена нова дата на излизане


Ако Galaxy Fold е наистина "готов", надеждите ни за дебют през юли се възраждат изведнъж. Най-късно, изглежда, че сгъваемото устройство трябва да види дневна светлина заедно с Galaxy Note 10 през август. Това едва ли е идеално за продукт, който първоначално бе планиран да удари американските магазини през април, но все пак най-вероятно би победил Huawei Mate X след търговския удар нанесен от САЩ.

От друга страна, виждаме и забавяне при конкурентния Mate X, което може да се отрази и на Galaxy Fold и той да се появи през септември. Китайския технологичен гигант казва, че нещата, като сертифицирането на мрежата и тестването на операторите, всъщност задържат Mate X, а същите неща могат да окажат влияние и върху старта на Galaxy Fold.
Да се ​​надяваме, че този път новините ще се окажат верни, а не просто поредното вдигане на шум, за да се задържи интереса към Galaxy Fold.

Няма коментари:

Публикуване на коментар