неделя, 10 януари 2016 г.

Microsoft Lumia 550 бюджетен телефон с прекрасно представяне.

Заедно с двата топ модела на Microsoft Lumia 950 и Lumia 950 XL, на пазара беше пуснато и бюджетно решение с поддръжка на Windows 10. Microsoft Lumia 550 много напомня на един свой предшественик от близкото минало, малко преди бранда на Nokia да бъде сменен с този на Microsoft, а именно Lumia 630. Това толкова популярно устройство, дълго време носи радост на своите притежатели и може да се каже, че сега е подменено с подобен и съвременен вариант. Какви са разликите и основните предимства и недостатъци на новата Lumia, следва да разберем.

снимка: Microsoft

Microsoft Lumia 550 характеристики:

Новата Lumia 550, бледнее като характеристики на фона на по-големите си братя 950 и 950 XL но това е нормално, все пак и двата модела са много по-висок клас и са първите толкова скъпи телефони, които Microsoft пусна в продажба. Основните модели на компанията се развиват в ниския и среден клас. Lumia 550 е телефон, позициониран между тези два класа устройства.
Смартфона разполага с 4.7 инчов дисплей с резолюция 1280 х 720 пиксела, процесора на телефона е Snapdragon 210 четири ядрен чипсет с честота на ядрото 1.1 Ghz. Оперативната памет на устройството е 1 GB , а вътрешното хранилище 8 GB с поддръжка на карти памет до 200 GB. Основната камера на устройството е 5 MP с апертура f2.4 и LED светкавица, предната камера е по скоро там, колкото да се каже, че я има, тя и 2 MP и не може да се очаква, кой знае какво от нея. Батерията на телефона е 2100 mAh и от Microsoft обещават до 16 часа за разговори. Любителите на мобилния интернет също могат да се възползват от LTE поддръжката на устройството или както е по-известно по нашите ширини 4G.



Новата операционна система Windows 10 е много добре оптимизирана и въпреки слабия процесор Lumia 550 се справя перфектно с работата. Въпреки, че Microsoft получават много критики заради остарелия дизайн на устройството, според нас те се опитват да повторят, така успешния модел Lumia 630. Реално визуална разлика между двата смартфона е трудно да се намери, с изключение на малко по-големите размери на Lumia 550. За нас дизайна е изчистен, телефона е достатъчно компактен за работа с една ръка и леко матираната повърхност на задния капак е приятна на допир. Телефона идва с инсталиран офис пакет и всички нововъведения в новата ОС. 

снимка: GSMarena


Microsoft Lumia 550 вече се предлага в магазините на мобилните оператори и големите вериги за техника, на цена от около 230 лв. За цената си устройството е страхотно и бихме го препоръчали пред много други модели в този ценови клас. Ако притежавате този страхотен смартфон можете да се сдобиете с аксесоари и калъфи за Microsoft Lumia 550 от нашия каталог.


Няма коментари:

Публикуване на коментар