вторник, 10 юни 2014 г.

SONY XPERIA Z2 - НАЙ-ДОБРИЯТ КАМЕРАФОН

Съвсем скоро Sony представиха най-новия флагман - XPERIA Z2. Японците възлагат много на устройството да се пребори с конкуренцията на пазара в лицето One M8, Galaxy S5  и LG G3.
Снимка phonedog
  • 5.2 инчов Full HD TRILUMINOS Display for mobile with X-Reality for mobile picture engine
  • 2.3 GHz Qualcomm MSM8974AB Quad-core процесор 
  • 20.7 мегапикселова камера
  • 16 GB/32 GB вградена памет
  • 3 GB RAM памет
  • Батерия с капацитет 3200 mAh
  • Android Kit Kat 4.4
Дизайнът на телефона продължава линията на предишните флагмани на компанията - изчистен и минималистичен. Даже можем да кажем, че Z2 пораснала версия на Z1. На пръв поглед промените трудно биха могли да се забележат. Едно от големите подобрения е дисплеят на устройството - 5.2 инчов, вече IPS дисплей. Явно Японците са чули молбите на своите фенове и са решили да направят тази промяна. Разбира се Z2 следва и тенденцията на двата си предшественици да използва сертификати за водо и прахоустойчивост - IP55 и IP58. Всички портове на телефона са покрити с капачета, единствено входът на аудио жакът е открит. Устройството е снабдено с високоговорителя, които правят телефона идеален за гледане на филми, клипове и слушане на музика. Задния панел е изцяло стъклен и е вграден в алуминиевата рамка. По отношение на камерата Японците остават ненадминати - 20.7 мегапикселова камера с вграден Exmor RS for mobile XMOS сензор, ненадминатия G обектив на Sony и BIONZ for mobile процес за бърза обработка на изображенията.
По отношение на характеристиките телефонът разполага с:
Флагманът идва с последната версия на Android - Kit Kat 4.4, с наложен познатия ни до сега интерфейс на Sony. Интерфейсът не се отдалечава твърде много от изживяването при чистия Android интерфейс. Като цяло е приятен и лесен за работа и ненатрапчив. Z2 идва с вече познатите ни от предните флагмани на компанията - Wallkman, Album и Video  приложения. Също с изчистен и лесен за управление интерфейс, те допълват функционалността на телефона. Устройството пристига и с едно доста интересно приложение а именно - Lifelog. То има за цел да следи вашето здравословно състояние и да отчита поетите и изразходени калории на притежателя си, следи вашата дейност през целия ден - социалната ви дейност, продължителността която сте прекарали в слушане на музика и гледане на видео. Всичко това става още по-лесно заедно със умната гривна на Sony - SmartBand, която също като Z2 е водо и прахоустойчива.
Камерата на Z2 е мечта за всеки смартфон на пазара. Заедно със софтуера ѝ може да получите невероятни кадри. Самият софтуер дава множество режими за снимане с камерата. Стандартно е зададен автоматичен режим на снимане, при който резолюцията е сведена до 8MP. При него нямаме достъп до настройки на снимането. При ръчния режим на работа възможността за настройки не е голяма, но след време определено може да станете майстори на камерата. Най-голямото подобрение на камерата тук е възможността да снимате видео с резолюция 4K. Това голям плюс, но трудно използваемо и трудно бихме могли да се насладим на истинско 4K видео ако нямаме подходящия екран пред нас.
След всичко това можем да кажем, че XPERIA Z2 е едно бижу с изработката си, както на хардуерно, така и на софтуерно ниво. Ако се колебаете дали това е смартфонът за вас - недейте, той е.

Няма коментари:

Публикуване на коментар