сряда, 10 януари 2024 г.

Samsung Galaxy S24: Цена, модели, характеристики и други слухове

 Не всичко, което знаем за Galaxy S24, е, че той ще се появи в началото на 2024 г. Тук са включени всички спекулации и изтичания на информация относно предстоящите флагмански телефони на Samsung.

За Samsung 2023 г. не беше толкова невероятна. Galaxy S23, Galaxy Z Flip 5 и Fold 5 се задвижваха от процесори Snapdragon, но всеки смартфон беше по същество еволюционно подобрение на своя предшественик. Със серията Galaxy S24 2024 г. може да бъде, а може и да не бъде годината на изкуствения интелект, перископните камери и други неща. Ето какво знаем за телефоните в момента.

Galaxy S24

Понастоящем се очаква Samsung да продължи да популяризира серията Galaxy S24 с три устройства: Galaxy S24 от начално ниво, малко по-големия S24+ и флагмана S24 Ultra. В началото на 2023 г. имаше известна моментна несигурност относно съществуването на модела Plus, но по-късен доклад от GSMArena потвърди, че Samsung ще продължи с настоящия си подход.

Samsung обикновено насрочва дебютите си на Unpacked за началото на годината през февруари, но някои доклади от есента предполагат, че този път фирмата ще обмисли няколко дни в средата на януари. Часът на показване на 17 януари 2024 г. е практически потвърден от изтичане на информация от Evan Blass. Samsung не е провеждала събитие Unpacked през януари от 2021 г. насам.

Ако не желаете да преминете към устройство Galaxy S24, помислете междувременно за Galaxy S23 FE или някой от оригиналните смартфони от серията Galaxy S23. В нашите прегледи всички те получиха отлични оценки.


- Цена на Samsung Galaxy S24: Каква ще е цената на телефоните?

При пускането на пазара Galaxy S23 се предлагаше за 799,99 долара и повече, цената на S23+ беше 999,99 долара, а цената на S23 Ultra започваше от 1199,99 долара. Предполагаме, че цените на новите смартфони няма да се променят значително, ако изобщо се променят.


- Характеристики на Samsung Galaxy S24: Ще се завърне ли Exynos?


Има слухове, че чипсетът на S24 Ultra ще бъде изцяло Snapdragon или Exynos 2400.

S24 ще има 8 GB RAM; Plus и Ultra имат 12 GB.

128 GB все още е възможно.

Процесорът Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy на Qualcomm присъстваше във всеки телефон, който се предлагаше на пазара в световен мащаб, което прави смартфоните Galaxy S23 и Galaxy Z Flip 5 и Fold 5 уникални един от друг. Произведеният от Samsung Exynos SoC, който преди се предлагаше на редица места, включително в Европа, изглеждаше, че постоянно се представя по-зле от Snapdragon или действа неправилно в ситуации, в които Snapdragon не би го направил.

За съжаление на някои потребители, решението на Samsung да върне серията Galaxy S24 към схема на разпространение с два чипа е почти потвърдено. Главният изпълнителен директор Кристиано Амон информира инвеститорите по време на конференцията за приходите на Qualcomm за Q3, че фирмата планира да произвежда чипове Snapdragon за "по-голямата част" от производствената партида S24. От другата половина на кръговата диаграма можем да предположим, че Samsung ще предостави своя собствен процесор Exynos 2400 за смартфоните S24. Ситуацията с разпространението обаче е малко по-неясна, тъй като в края на август открихме - според надежден лийкър @Tech_Reve - че Galaxy S24 Ultra винаги ще се предлага със Snapdragon 8 Gen 3, независимо от това къде е купен.

Очаква се Plus и Ultra да получат 12GB RAM, докато S24 се очаква да има 8GB. Това уеднаквяване се оценява високо, тъй като някои клиенти, закупили S23+ с 256 GB памет, получиха 8 GB RAM, а други - 12 GB. S23+ повиши базовата си опция до 256GB UFS 4. 0 без промяна в цените от година на година, но ние сме останали с S23 на 128GB и 256GB с Plus и Ultra на 256GB и 512GB. Бихме искали да видим как компанията се отказва от своя 128GB UFS 3. 1 диск в Galaxy S24, след като го запази за S23.

Galaxy S24 Ultra


- По-твърд, по-бърз, по-ярък, по-добър ли е дисплеят на Samsung Galaxy S24?


Samsung може да упражни влиянието си по необичаен начин, тъй като е голям производител на дисплеи. Според източника на Chosun, който се позовава на вътрешни за индустрията лица, смартфоните Galaxy S24 ще включват OLED дисплей, който е по-усъвършенстван, по-лек, по-малък и по-ефективен от тези в предишните поколения. Тъй като той ще бъде по-нов от тези в серията iPhone 15, може да има някои ясни предимства.


- Samsung наблягат на изкуствения интелект през 2024


Като се има предвид склонността на Samsung да се присъединява към тенденциите, слухът на SamMobile, че S24 ще има генеративен агент с изкуствен интелект, подобен на ChatGPT бот или Bing Copilot, не би трябвало да е изненада. Най-вероятно той ще се управлява от собствения генеративен AI двигател Gauss, който дебютира през ноември, и може дори да бъде интегриран с настоящия интелигентен асистент Bixby. Допълнителни потенциални детайли включват възможност за спътникова връзка и правилно HDR гледане в приложението Samsung Gallery за изображения, заснети в разширени цветови пространства.- Промени в камерите?

Подобно на моделите S24 и S24+, камерите на Samsung Galaxy S24 ще използват 50MP сензор ISOCELL GN3 S24 Ultra с 200MP основен сензор и перископ за 5-кратно и 10-кратно увеличение.

Доколкото можем да кажем, Samsung няма да променя стандартното разположение на камерата в Galaxy S24 и S24+. Свикнахме да разполагаме с три камери отзад. От друг туит на @Tech_Reve научаваме, че Samsung ще запази камерата на S23 в тези два телефона и ще я замени с 50MP сензор ISOCELL GN3. Предполагаме, че 10МР телефото и 12МР ултраширокоъгълни камери, които имат съотношения на увеличение от 2 до 3 пъти и до 30x компютърно подобрено космическо увеличение, също ще бъдат на мястото си.- Дизайн на Samsung Galaxy S24: прогрес, а не революция


Благодарение на някои CAD визуализации от @OnLeaks, успяхме да видим първия поглед към телефоните S24 в края на септември. В сравнение със серията Galaxy S23 няма особено забележими разлики; въпреки това се водят сериозни спорове относно прехода на рамката от леко извита към напълно плосък и кутиеобразен дизайн, напомнящ на iPhone. Въпреки че някои наблюдатели определиха устройствата като "фалшиви", дори ако изглеждат "точни" при възпроизвеждането им, по-късните снимки на предполагаемите фалшиви устройства, предоставени от Сони Диксън на X, изглежда потвърждават тази информация.

Размерите на екраните на Samsung са доста стабилни през последните няколко години: S22 и S23 имаха дисплеи с диагонал 6,1 инча, а версиите Plus на всяко устройство имаха панели с диагонал 6,6 инча. Със своите 6,8-инчови дисплеи джаджите S22 и S23 Ultra разшириха възможностите си. Според спецификациите, които сподели Еван Блас, S24 Ultra ще остане с 6,8 инча, докато S24 и S24+ ще се увеличат съответно до 6,2 и 6,7 инча. За съжаление не можем да видим дали дисплеят на последния телефон наистина е плосък.

- Кейсове и калъфи


Galaxy S24 на Samsung е сред най-харесваните смартфони с Android, които се предлагат днес. Флагманската серия на Samsung в момента е фамилията S24, поради което тези телефони не са евтини. Ако притежавате някоя от трите джаджи, трябва да предпазите скъпата си придобивка от изтъркване и други повреди. Изборът на калъф или покритие за Galaxy S24 е най-ефективният метод за постигане на тази цел. Предлагат се много различни калъфи за Galaxy S24, а някои производители започват да включват магнитни характеристики в калъфите си, така че да можете да ги използвате с магнитни аксесоари, които не са на Apple, като портфейли, стойки и батерии, в допълнение към MagSafe продуктите на Apple.

Всички видове аксесоари и калъфи за Samsung Galaxy S24, както и кейсове и калъфи за Samsung Galaxy S24 Ultra можете да разгледате в нашият онлайн магазин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар