петък, 22 октомври 2021 г.

Huawei Nova 9 и Nova 8i излизат на българския пазар.

 Месец след премиерата на Nova 9 в Китай, ето че устройството се задава и на европейския пазар включително и в България. Премиерата на европейската версия на Huawei Nova 9 се състоя вчера на събитие на компанията проведено във Виена.
Предварителните поръчки за устройството вече започнаха, а доставките се очаква да стартират на 1-ви Ноември.
Какви са характеристиките и какво да очакваме от новите смартфони на компанията предстои да разберем.


Huawei Nova 9 излиза на европейския пазар
изображения: Huawei


Huawei Nova 9 

разполага с процесор Snapdragon 778G на Qualcomm с 8GB RAM и 128/256GB вътрешно хранилище, заедно с извит 6.57-инчов OLED дисплей с честота на опресняване 120Hz и батерия от 4300 mAh с 66W зареждане. 

Основната камера отзад разполага с 50MP RYYB сензор, 8MP ултраширокa камера и два 2MP спомагателни модула за макро снимки и данни за дълбочината.

За разлика от китайската версия, която се предлага с Harmony OS, европейската идва с Android 11 и EMUI 12. За съжаление устройството не работи с услугите на Google, което вероятно ще е голяма пречка за повечето клиенти.

Корпуса на Nova 9 е изработен от стъклени панели и алуминиева рамка.
Самото покритие е матово, което се забелязва най-вече при по-тъмните разцветки.
Повърхността се чувства страхотно в ръката и е наистина трудно да останат пръстови отпечатъци върху нея.
Включеният "nova" текст на гърба, с кодирани и завъртени букви, е доста закачлив акцент. 

Предната част на Nova 9 е доста агресивно извита, което допринася за цялостния външен вид, но може да не е приемливо за някои потребители, които обичат плоски екрани. Това обаче се свежда до предпочитанията.

Хардуерно Huawei Nova 9 всъщност е доста завладяваща и добре оформена оферта. Разбира се, устройството не е перфектно, но разполага с великолепен 120Hz, 10-битов, извит AMOLED панел, модерен и приличен процесор, с мощна свързаност, солидна батерия от 4300 mAh, с 66W бързо зареждане и обещаваща конфигурация на четворната камера, с 50-мегапикселова камера начело. Изглежда добре на хартия, при условие че можете да живеете с неговите специфични недостатъци, като услугите на Google.

В българия Huawei Nova 9 ще се предлага само в 2 разцветки: Starry Blue и Black. Цената на устройството е 999 лв. а ако направите предварителна поръчка получавате и Huawei Freebuds 4 безжични слушалки.


Huawei Nova 8i

Huawei Nova 8i

Nova 8i всъщност не участваше в премиерата на устройствата за Европа, но за сметка на това вече е в продажба в по-големите вериги и мобилните оператори.
Устройството се предлага от Юли месец в Китай и изненадващо се появи и у нас.
Nova 8i определено е по-нисък клас устройств от Nova 9, но и цената му е доста по-ниска.

Nova 8i разполага с 6.67" FullHD+ LCD, промотиран като "дисплей без краища" от Huawei, който е заобиколен от 1.3 мм рамки от лявата и дясната страна и 1.35 мм рамка отгоре. Екранът има овална форма и в горния ляв ъгъл е  разположена 16MP селфи камера.

Задният панел на Huawei nova 8i разполага с четири камери в кръгъл остров, който е центриран на гърба на устройството. Конфигурацията от камери се състои от 64MP основна, 8MP ултраширока, 2MP макро и 2MP сензор за дълбочина. Huawei казва, че задният капак има 4D извивка, която „осигурява прецизно проектирани заоблени ръбове за ултра-гладко докосване“.

Под капака Huawei Nova 8i разполага със Snapdragon 662 с 6GB/8GB RAM и 128GB съхранение. А що се отнася до софтуера, получавате Android 10 с EMUI 11 отгоре.

Nova 8i разполага със странично монтиран четец на пръстови отпечатъци и батерия от 4300 mAh, за която се рекламира, че ще премине от изтощена до 60% за 17 минути и напълно заредена за 38 минути с включеното в комплекта зарядно устройство с мощност 66 W.

Устройството се предлага в два цвята: Moonlight Silver и Starry Black. Цената на свободна продажба е 649 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар