четвъртък, 22 март 2018 г.

Sony Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact радикални промени в дизайна.

Докато много от производителите пропуснаха обявяването на своите нови устройства на таз годишния мобилен конгрес MWC, Sony определено бяха звездата на шоуто.
Новите модели на бранда Sony Xperia XZ2 и Sony Xperia XZ2 Compact, бяха представени именно там и определено промените в тях бяха доста изненадващи.
От години сме свикнали да виждаме едни и същи правоъгълни корпуси в телефоните на Sony. Големите размери и не чак толкова големите екрани на досегашните поколения, определено отблъснаха голяма част от потребителите и компанията осезаемо загуби пазарен дял.
Но ето, че японците са готови за промени и според нас двата нови модела са супер сполучливо изработени и този път в крак с тенденциите на пазара.

снимки: Sony

Sony Xperia XZ2 и Sony Xperia XZ2 Compact дизайн и изработка


Новия вид на топ телефоните от Японската компания е кръстен "ambient flow" и разбира се както до сега всичко е заложено на симетрията.
Дизайна запазва до някъде правоъгълните форми, но този път с по-заоблени форми.
Задната част и при двете устройства също е заоблена, което според нас е много по-удобна форма за държане. Досегашните модели с абсолютно правия си гръб и остри ръбове, определено не бяха от най-удобните устройства.
При Xperia XZ2 корпуса е изработен изцяло от стъкло с алуминиева рамка по-средата. При компактния XZ2 Compact гърба е от пластмаса със страхотно матово покритие.
На пръв поглед смартфоните са взаимствали от дизайна на HTC U11 но и в същото време са се постарали да останат различни. Друга радикална промяна е разположението на камерата и на сензора за пръстови отпечатъци.
Камерата е много далеч от това, което сме свикнали да виждаме в смартфоните на Sony и определено не напомня на друг, може би това ще стане новия акцент на компанията.
Сензора за сигурност също е преместен в задната част и като цяло това е първия телефон на компанията, който се възползва от това разположение. До сега сензора беше интегриран в home бутона в страничната лайсна на устройствата.

снимка: Alphr


Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact определено могат да се похвалят и с новите екрани, с които навлизат в територията на 18:9 дисплеите. Определено екранът не е от най-безрамковите, но следва тенденциите на пазара и е по-издължен от нормалното съотношение.
Екраните са с FullHD+ резолюция и възпроизвеждат HDR съдържание, което също може и да бъде заснемано с новата камера, но нея ще разгледаме след малко.
Друго нововъведение за моделите е динамичната вибрация. Възможно е да настройвате чувствителността на вибрацията, която да е включена и да реагира при слушане на музика, игри и гледане на видео. Нещо, като вибрацията в геймпадите на Sony Playstation.
Стерео говорителите, характерни за досегашните модели от серията, са налични и при новите устройства, но за съжаление стандартния вход за слушалки е премахнат. Ако искате да използвате слушалки със стандартен вход, варианта е с преходник през USB Type C порта на телефона.



Характеристики:


Двата нови смартфона разполагат с идентичен хардуер и камери. 
Основната разлика е в размерите и разположението на светкавиците. При XZ2 екранът е 5.7 инча, а при XZ2 Compact той е 5 инча. И двата дисплея са IPS трилуминус и са сертифицирани с BT.2020 съвместимост или иначе казано възпроизвеждане на HDR съдържание.
Новата камера е 19 MP с оптична стабилизация, лазерен автофокус и запис на видео във FullHD резолюция с невероятните 960 кадъра в секунда за страхотни slow motion клипчета.
Предната селфи камера и при двете устройства е 5 MP.
И двата телефона са IP68 сертифицирани и разполагат с Gorila glass 5 защита на екраните, като при XZ2 защитата я има и на задното стъкло.
Оперативната памет е 4 GB а хранилището е 64 GB, разбира се и двата телефона поддържат MicroSD карти памет до 400 GB посредством хибридня слот на сим картата.




Определено тази година Sony ни изненадаха приятно и се надяваме, че много от потребителите ще оценят, това което предлагат новите модели.
Xperia XZ2 вече се предлага от мобилните оператори на предварителна поръчка, като официалната дата за влизане в продажба е 6-ти Април. Xperia XZ2 Compact ще я последва не идните седмици.
Моделите се предлагат в четири цвята: черен, сребрист, зелен и розов. Стартовата цена на XZ2 ще е около 1600 лв. а на XZ2 Compact около 1200 лв
По надолу можете да се запознаете с пълните характеристики на двата модела, както и видео представяне.

Xperia XZ2:


Дисплей: Triluminos 5.7 инча IPS 2160 x 1080 , HDR BT.2020
ОС: Android 8.0
Основна камера: 19 MP f2.0 4k HDR видео запис, запис на видео 1080p с 960 кадъра
Предна камера: 5 MP
Процесор: Snapdragon 845
Видео: Adreno 630
Хранилище: 64 GB и слот за microSD до 400 GB
Рам: 4 GB
Батерия: 3180 mAh с поддръжка на бързо и безжично зареждане.
Размери: 153 x 72 x 11.1 мм. 198г.
Вход за зареждане: USB Type-C
Други: Сензор за пръстов отпечатък, slowmotion video, IP68, Gorilla Glass 5,


Xperia XZ2 Compact:


Дисплей: Triluminos 5 инча IPS 2160 x 1080 , HDR BT.2020
ОС: Android 8.0
Основна камера: 19 MP f2.0 4k HDR видео запис, запис на видео 1080p с 960 кадъра
Предна камера: 5 MP
Процесор: Snapdragon 845
Видео: Adreno 630
Хранилище: 64 GB и слот за microSD до 400 GB
Рам: 4 GB
Батерия: 2870 mAh с поддръжка на бързо зареждане.
Размери: 135 x 65 x 12.1 мм. 168г.
Вход за зареждане: USB Type-C
Други: Сензор за пръстов отпечатък, slowmotion video, IP68, Gorilla Glass 5



Няма коментари:

Публикуване на коментар