понеделник, 27 февруари 2017 г.

LG G6 официално е тук. Всичко, което трябва да знаете.

Днес е старта на световния мобилен конгрес MWC 2017.
Това е най-очакваното събитие от всички фенове на смартфони и технологии.
Конгреса ще се проведе в четири дни, като много производители ще представят своите нови модели. Някои от тях ги очакваме с нетърпение, а други ще са изненада.
Тази година звездата на изложението със сигурност е LG G6. Неговата официална премиера, беше вчера, изненадващо, ден преди началото на MWC. Поради многобройните лийкове на информация и снимки, знаехме как ще изглежда и какво ще предлага новия телефон, но успяха ли LG да ни изненадат с нещо?

снимка: LG

Последните години корейската компания, загуби позиции на мобилния пазар, те се опитваха да създават различни устройства от тези, които сме свикнали да виждаме на останалите производители. LG G4 предлагаше заден кожен гръб, в много различни комбинации, а LG G5 беше първия модулен смартфон. Това обаче не поднесе много успехи на компанията и конкретните модели не бяха бест селъри, както LG G3 например. 
Тази година гиганта се завръща към дизайна, който привлича потребителите и е заложен в производството на останалите играчи на пазара.
А именно корпус от метал и стъкло, голям дисплей и водо, и прахо устойчивост.
LG G6 предлага точно това.




Представяне:

Ключова характеристика на G6 е неговия невероятен дисплей, той е 5.7 инчов IPS панел и заема невероятните 80% от предната част на смартфона. Въпреки размера на екрана, телефона е по-компактен от LG G5 и S7 Edge, което го прави изключително удобен за боравене с една ръка.
Корейците наричат дисплея FullVision, той е с резолюция 2880 x 1440 със съотношение 18:9, което е необичайно, но точно това прави телефона толкова удобен за боравене с една ръка.
Това съотношение на дисплея, също предлага много добър мулти таскинг и използване на приложения в сплит скрийн. Екрана на G6 също така поддържа Dolby Vision и HDR10, което допринася за страхотното качество на картината. 
G-серията на компанията, вече няма да е техния топ смартфон, тази роля е поверена на V устройствата, производителя представя модела, като достъпен вариант от висок клас.
Цената на устройството не беше обявена, но предполагаме, че тя ще бъде много добра за това, което той предлага.
Това личи и от характеристиките, които са по-скоро сходни с тези на миналогодишния G5, от колкото с флагман за 2017 година.
Процесора е Snapdragon 821 а не 835, както се очакваше, това разбира се не е минус, защото чипа се е доказал със страхотната си производителност и LG са разполагали с много време да оптимизират софтуера за перфектно потребителско изживяване. Колкото до нагряването на процесора от компанията са разработили меден охладител, който да разпределя топлината и по-добре да охлажда процесора.


Смартфона ще се предлага с 32GB / 64GB хранилище и 4GB рам памет. Той разполага със слот за карта памет до 256 GB.
Добра новина за потребителите е 3,5мм жака за слушалки, който си е наличен и не е премахнат, както започнаха да правят други производители.
Операционната система разбира се е Android 7 Nougat със специално разработен софтуер за съотношението на дисплея.
G6 е и първия телефон от серията със IP68 сертификат за прахо и водоустойчивост, това разбира се означава, че батерията е вградена и не може да бъде сменена от потребителя, нещо на което компанията много разчиташе, до сега.
Отзад виждаме, двойната камера, която беше представена в LG G5.
Двете камери са 13MP, като едната от тях разполага с оптична стабилизация, бленда f1.8 и невероятно широк ъгъл на заснемане от 125 градуса. Втората камера е с бленда f2.4 и 74 градусов ъгъл. На гърба на устройството също така се намира, сензора за пръстови отпечатъци.
Предната снимачка е 5MP, но това в никакъв случай не означава, че не е добра.
Батерията на G6 е 3300 mAh и смятаме, че ще бъде напълно достатъчна на телефона за да издържа цял ден. Тя поддържа бързо зареждане, а американските версии на модела, поддържат и безжично зареждане.


Корейския гигант твърдо е решил да възвърне позиции на пазара, тази година няма кожени гърбове, нито модулни допълнения.
Телефона е елегантен с прецизна изработка, огромен дисплей, добра батерия и двойна камера.
Всичко, което останалите производители предлагат от две години насам, но LG са твърдо решени, да докажат, че правят нещата по-добре от останалите.
LG G6 се очаква на пазара през месец март, за сега цената на телефона не е ясна, но със сигурност ще ни изненада приятно.
Аксесоари и калъфи за LG G6 ще намерите в нашия каталог съвсем скоро, а ние нетърпеливо изчакваме телефона да се появи на пазара у нас.

Характеристики:


Корпус: Алуминий и стъкло, Gorilla Glass 3 защита отпред и Gorilla Glass 5 отзад, извит екран за защита при удари, IP68 сертифициран.
Дисплей: 5.7" IPS LCD 2880x1440px, 18:9 (2:1) съотношение, HDR 10 и Dolby Vision съвместимост
Основна камера: 13MP f/1.8 125° ъгъл на видимост, оптична стабилизация. Втора камера 13MP f/2.4
Селфи камера: 5MP, 1080p 30fps запис на видео
OS: Android 7.0 Nougat в съчетание с'Full-screen UX' разработен за 18:9
Процесор: Qualcomm Snapdragon 821(2 x 2,35GHz и 2 x 1,66Ghz); microSD слот.
Батерия: 3300 mAh, QuickCharge 3.0 бързо зареждане
Други: Сензор за пръстови отпечатъц, 2 микрофона, 3.5mm вход за слушалки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар