вторник, 27 март 2018 г.

Представиха Huawei P20 и Huawei P20 Pro с чудовищна 40 MP камера

Преди броени часове новите флагмани на китайската компания официално станаха факт.
Huawei P20 и P20 Pro бяха обявени на специално събитие в Париж, като обявяването беше излъчено и онлайн на живо.
Huawei отново вдигнаха летвата и камерите им се класираха на първо и второ място в престижната класация на DXOmark.
Какви са новите технологии в двата страхотни модела и какво предлагат техните камери, четете надолу.



Huawei P20


Huawei P20 е по-компактното от двете устройства и е оборудван с 5.8 инчов екран, същия, като този, който се използва в Mate 10. Прекрасния FullView дисплей на компанията е променен и използва малка центрирана рамка в горната част в която са побрани камерата и сензорите.
Под екрана се намира home бутона, в който е вграден и сензора за пръстови отпечатъци.

Смартфона разполага с новия осем ядрен процесор на китайците Kirin 970, графичен процесор Mali G72MP12. Оперативната памет на телефона е 4 GB , а мястото за съхранение е 64 GB, което разбира се може да бъде увеличено, посредством карта памет.

За разлика от предходните модели, корпуса на Huawei P20 е изработен изцяло от стъкло и метална рамка. Устройството е сертифицирано с IP53 устойчивост на прах и пръски вода.
Батерията на телефона е 3400 mAh с поддръжка на Super Charge бързо зареждане, което според компанията е по-бързо от конкурентни модели и щади батерията.



Естествено фокуса при телефоните на Huawei е уникалната камера разработена съвместно с Leica. P20 се възползва от подобрена двойна камера - 12 MP цветна камера с оптична стабилизация и 20 MP монохромна камера. Новата снимачка на P20 постигна невероятен резултат от 102 точки в класацията на DxOmark но въпреки това телефона се класира на втора позиция сред най-добрите камери.

Камерите разполагат с четири различни вида автофокус, имат 2 пъти оптично увеличение без загуба на качество и снимат slow motion видео с 960 кадъра в секунда при резолюция 720p.
Разбира се не липсва и разнообразието от режими, като: портретен, пейзаж, HDR и страхотния Pro режим на марката, който вече може да прави дълги експозиции за невероятни нощни снимки.

Телефона ще се предлага в няколко страхотни цвята включително и напълно нова комбинация от преливащо лилаво и зелено, която изглежда наистина страхотно. Аксесоари и калъфи за Huawei P20 ще откриете съвсем скоро в нашия каталог.


Huawei P20 Pro


Тази година, комбинацията от 2 устройства е по-различна от досегашните, P20 Pro няма да се различава само по размера на екрана и батерията от по-малкия P20.
P20 Pro предлага много повече от това, а именно тройна камера!
Това е и първия смартфон в света с три камери, не само, че камерите са 3 на брой, но и точките, които получи в класацията са 109, което го класира на първо място или иначе казано P20 Pro е телефона с най-добрата камера на пазара в момента.



Камерите с които разполага телефона са цветна, монохромна и телефото.
Монохромната камера е 20 MP с апертура f1.6
Цветната камера е невероятните 40 MP с апертура f1.8 и голям 1/1.7'' сензор, тази камера разполага и с оптична стабилизация.
8 MP е телефото камера с 2.4 кратен зуум, който приближава обектите оптично до 3 пъти и софтуерно до 5 пъти.
Максималната светлочувствителност на сензора е умопомрачителните 102400 ISO, което е много дори и за повечето по-стари DSLR фотоапарати.
Разбира се Huawei P20 Pro, както и всеки друг смартфон на пазара, няма как да достигнат качеството на фотоапарат, поради малките размери на сензора, но това е доста голяма крачка напред не само за компанията, но и за мобилната фотография.

Pro модела е изработен по-същия начин, като P20, но крие още няколко изненади под капака, с които да оправдае значително по-високата си цена.
Екрана при про варианта е 6.1 инча със съотношение 18.7:9 и тук матрицата не e LCD, a OLED което разбира се означава черното да е наистина черно. OLED дисплея естествено позволява на телефона да се възползва и от функцията Alwas On.

Друг плюс на устройството е IP68 сертификата за водо и прахо устойчивост, повечето оперативна памет 6 GB и по-голямото хранилище от 128 GB.
Предната камера и при двата модела е 24 MP, която също предлага разнообразие от ефекти, фонове и светлинни настройки, но също така може да отключва смартфона с лицето Ви.
Huawei обещават, че отключването с лице ще работи многократно по-бързо и по-добре от други модели смартфони на пазара.
И двата телефона дебютират на пазара с Android 8.1 и обновения EMUI 8.1
Очакваме те да влезнат в продажба началото на Април, като стартовите цени ще са около 650 евро за P20 и 900 евро за P20 Pro. Кейсове и калъфи за Huawei P20 Pro очакваме съвсем скоро в нашия онлайн магазин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар