вторник, 3 октомври 2017 г.

Huawei P9 Lite Mini нов модел от среден клас на марката.

Китайския бранд Huawei, продължава неспирно да издава нови модели смартфони от всякакъв клас. Компанията успешно измести големи производители от Европейския пазар и в момента заема трето място по продажби след Samsung и Apple.
Новото устройство на компанията се нарича P9 Lite Mini, но също така е познато, като Y6 Pro (2017) и Enjoy 7.
Производителя има навика да кръщава един и същ модел телефон с различни имена за различните пазари, на които се предлага.
Това разбира се е доста объркващо за потребителите, но явно не пречи на реализираните продажби на компанията.

 снимка: GSMArena

Новия смартфон се позиционира в началото на средния клас, характеристиките му са подобни на тези на чистия P9 Lite, но Mini версията има с какво да го догони.
Дизайна както винаги е страхотен, до сега сме научили, че компания не пести средства от към дизайн и изработка на своите устройства, новия смартфон макар и бюджетен също влиза в това число.
Корпуса е изработен от качествена пластмаса със завършек наподобяващ метал и стъкло, плавно заоблящи се линии, цялостната концепция се допълва много добре от кръглия сензор за пръстови отпечатъци и не традиционното решение за вида на камерата.
Интересното е, че P9 Lite Mini е захранван от Snapdragon процесор, нещо, което не сме свикнали да виждаме в устройствата на Huawei.
Модела използва същата 13 мегапикселова камера, която ползва и P9 Lite, от предната камера обаче са спестени пиксели и тя е 5 MP. Най-разочароващо в устройството е неговата оперативна памет, която е само 2 GB. Вътрешното хранилище е 16 GB от което използваеми са около 12 GB.
Батерията на Huawei P9 Lite Mini съзщо е сравнително добра - 3020 mAh.
Дисплея е 5 инча с резолюция 1280 х 720 пиксела.


 снимка: Huawei


P9 Lite Mini вече се предлага от местните мобилни оператори, както и веригите за техника и електроника. Устройството се предлага в 3 цвята: черен, сребрист и златен.
Цената е около 360 лв.
Ако вече разполагате с това великолепно устройство, ние можем да Ви предложим качествени аксесоари и калъфи за Huawei P9 Lite Mini 2017




Huawei P9 Lite Mini характеристики:

    
Дисплей: 5 инча IPS HD
ОС: Android 7.0 с EMUI 5.1
Основна камера: 13 MP
Предна камера: 5 MP
Процесор: Snapdragon 425
Хранилище: 16GB и слот за microSD до 128 GB
Рам: 2GB
Батерия: 3020 mAh с поддръжка на бързо зареждане.
Размери: 173.5 x 71 x 8,05 мм. 145г.
Вход за зареждане: Micro USB
Други: Сензор за пръстов отпечатък, 3.5мм аудио вход


Няма коментари:

Публикуване на коментар