понеделник, 27 февруари 2017 г.

Huawei P10 и Huawei P10 Plus нов дизайн и Leica селфи камера.

Ден преди старта на MWC два от основните производители на смартфони, решиха да представят своите нови флагшип модели.
Първи презентираха LG и тeхния страхотен LG G6, който разгледахме в предната статия.
Малко след тях се проведе и презентацията на Huawei, които показаха своите нови Huawei P10 и Huawei P10 Plus смартфони, заедно с умния часовник Watch 2.
Представянето беше дълго чакано от феновете на компанията основно заради двойната камера, която отново е разработена съвместно с Leica.
Huawei P10 предлага освежен дизайн, по-добра производителност, дисплей и разбира се обновената двойна камера, която се превърна в икона на модела.

снимки: GSMArena

Huawei P10 какво ново?


Първото впечатление прави новия дизайн на смартфона, конструкцията на устройството е изцяло от метал и стъкло. Новия модел е по-заоблен и разполага с 2.5 D дисплей с Gorilla Glass 5 защита. Смартфона вече разполага с хардуерен бутон, а скенера за пръстови отпечатъци е премахнат от гърба и вграден в него. Задната част е от алуминий със страхотен на допир матов завършек, разбира се не липсва и стъклената част около камерата, която прави телефона толкова разпознаваем.
Преместени са и проводниците за антените, които много наподобяват тези на iPhone.
В долната част се намират стерео говорителите, USB Type C порта и жака за слушалки.
Китайците категорично наблегнаха на новата селфи снимачка, която вече също е разработена заедно с Leica. Беше представен нов портретен режим, който комбинира двата режима "променлива апертура" и "разкрасяване" Този режим може да се използва, както на основните камери така и на предната. Бонуса при селфи камерата е, че тя разполага с Live Preview, което означава, че можете в реално време да виждате как допринасят различните режими на снимане и да настройвата дълбочината на "боке"-то.
Несъмнено това ще е една от най-добрите предни камери, които ще видим тази година и тя ще играе ключова роля при продажбите на смартфона.


Хардуер:


P10 разполага с IPS-Neo 5.1 инчов дисплей с резолюция 1080 х 1920 пиксела. Наситеността на пикселите е 432 точки на инч.
Сърцето на устройството е новия процесор на китайците, който беше представен с Mate 9 - Kirin 960, той включва 8 ядра ( 4 x 2.4 Ghz и 4 x 1.8 Ghz). Чипа се представя отлично на тестовете и е енергоспестяващ.
Huawe P10 ще се предлага с вградена памет 64GB и 4GB Ram, разбира се устройството поддържа и карта памет, въпреки, че тя ползва хибриден слот (на мястото на втора сим карта)
Батерията на смартфона е 3200 mAh с поддръжка на Super Charge, подобрената функция за бързо зареждане на компанията.
Андроид версията е 7.0 обвита с EMUI 5.1, който освен новите функции, които предлага е променен за работа с хардуерен бутон.
Хардуерния бутон от своя страна се ползва, като мулти-функционален инструмент.
Едно натискане е "Back", задържане е "Home" а приплъзване по бутона сменя отворените приложения. Звучи някак трудно да се работи с бутона, но всъщност е много удобен за употреба, иска се малко време за свикване.



Основната камера на телефона продължава концепцията за комбинация между цветна и монохромна камера, всъщност двете камери са същите, които присъстват и в Huawei Mate 9.
Цветната е 12MP и разполага с оптична стабилизация, монохромната е 20MP но няма стабилизация и двете камери са с диафрагма f2.2
Предната камера е 8MP с по-добра светлосила f1.9

При P10 Plus нещата стоят по-сходен начин.
Разликата при по-големия модел разбира се е неговия по-голям дисплей. Той е 5.5 инча и Quad HD резолюция 1440 x 2560 пиксела.
Модела също така ще се предлага във версия със 128GB хранилище и завидните 6GB рам.
Камерите при P10 Plus са същите като при P10 с разликата, че диафрагмата е по-отворена f1.8, което води до по-добра скорост на заснемане при слаба осветеност.
По-голямо тяло, по-добра батерия, да правилото важи в цялата си сила и производителя е побрал значително по-голяма батерия - 3750 mAh.
Всички останали характеристики на двата смартфона са идентични, няма промяна и по самия дизайн.

На пазара у нас P10 ще се появи началото на месец Април, за P10 Plus, все още няма ясна информация. Миналогодишния P9 Plus, не се предлагаше при операторите и не се знае дали, новата му версия няма да остане на заден план за родните търговци.
Телефона излиза на пазара в цяла дъга от цветове, дори не сме сигурни, че желаем да ги изброим, за това ще оставим на Вас, да ги погледнете в снимката по-долу.
Цената на P10 в Европа ще бъде 649€, а за P10 Plus 699€ и 799€ съответно за 64GB / 128GB версии. Аксесоари и калъфи за Huawei P10 от доказани производители, ще намерите в нашия онлайн магазин съвсем скоро.



Huawei P10 / P10 Plus характеристики:


Дисплей: IPS Neo 5.1" 1080 x 1920 / 5.5" 1440 x 2560
ОС: Android 7.0 с EMUI 5.1
Основна камера: цветна 12 MP с оптична стабилизация, монохромна 20 MP f2.2 / f1.8
Предна камера: 8 MP Leica f1.9
Процесор: 8-ядрен HiSilicon Kirin 960 на честота 2x2.4 и 2x1.8 Ghz
Видео: Mali-G71 MP8
Хранилище: 64GB / 64GB И 128GB и слот за microSD до 256 GB
Рам: 4GB / 6GB за 128GB версия
Батерия: 3200 mAh / 3750 mAh
Размери: 145.3 x 69.3 x 7 мм. 145г. / 153.5 x 74.2 x 7 мм. 165г.
Вход за зареждане: USB Type C 1.0
Други: бързо зареждане, сензор за пръстови отпечатъци



Huawei P10 Lite


Както миналата година, така и тази бюджетния вариант на двата флагшипа не беше представен на международния мобилен конгрес. Въпреки че Lite версията е много популярна, тя не намира място на подиума.
Както се казва няма скрито покрито и веднага след представянето изтече информация за устройството, което се очаква да излезе през Април.
P10 Lite е много сходен с Huawei Honor 8 Lite или P8 Lite 2017, както е известен в някои региони.
Лайт версията ще е снабдена с осем ядрения Kirin 655, 32GB памет и 4GB Ram.
Сензора за отпечатъци си остава на гърба на телефона и за жалост, камерата отново е една и не е свързана с Leica.
Дизайна също е шлифован и смартфона определено хваща окото.
Очаквайте нашето ревю, веднага щом всичката информация бъде потвърдена от производителя. Разбира се ние няма да пропуснем да Ви снабдим с качествени калъфи за Huawei P10 Lite.
Очакваме го с нетърпение...




Няма коментари:

Публикуване на коментар