четвъртък, 23 февруари 2017 г.

HTC U Ultra новия флагман на тайванската компания

В предишната публикация, разгледахме по-компактния и евтин смартфон от новата U серия на HTC. Днес ще обърнем внимание на мощния HTC U Ultra, който съвсем скоро се очаква на пазара у нас.
U Ultra разполага със същия прекрасен дизайн и цветове, като HTC U Play, но модела е доста по-голям - 5.7 инча, като има и вграден втори дисплей, подобен на този на LG V10.
Втория дисплей, ще служи основно за пестене на енергия, на него ще се визуализират нотификации от различните приложения. Това ще пести активациите на основния дисплей.

снимка: HTC

Новия топ модел на компанията разполага с 3000 mAh часа, която според нас не е достатъчно голяма за такъв сериозен дисплей и хардуер.
За разлика от U Play обаче, Ultra модела е снабден със Snapdragon 821 процесора на Qualcomm, който е значително енерго спестяващ сравнено с P10 на Mediatek.
Процесора в комбинация с оптимизирания HTC Sense и втория дисплей, ще пести значително повече енергия от колкото при U Play, но дали тази спестена енергия, ще държи устройството в рамките на един ден, предстои да разберем.
Смартфона също така разполага с 4GB рам памет, без значение коя версия ще изберете, а версиите са две - 64 GB / 128 GB хранилище, като разбира се имате и опция за ползване на карта памет.
От компанията са предвидили и лимитирани бройки от 128 GB-овата версия, те ще разполагат със сапфирено стъкло, което за съжаление ще е само на дисплея. Сапфиреното стъкло е изключително устойчиво на надраскване и потребителите с тази версия ше могат свободно да ползват телефона без протектор за дисплея.
Останалите версии разполагат с Gоrilla Glass 5 защита, която е и на дисплея, и на задната част.


снимка: gsmarena

HTC U Ultra също разполага с HTC Sense Companion, гласовия асистент на компанията, който може да разпознава гласа Ви, благодарение на 4 постоянно активни микрофона и да изпълнява Вашите гласови команди.
Тези микрофони също така спомагат при запис на видео и аудио, звука е с голям 360 градусов обхват и е със страхотно качество.
Четири микрофона, но не и вход за слушалки? Да и тук добре познатия ни 3.5 вход липсва, потребителите ще трябва да се оправят с USB Type C или Bluetooth ако желаят да се наслаждават на хубава музика от телефона си.
За разлика от U Play, U Ultra излиза от завода на производителя с Android 7.0, който също е енергоефективен.



Телефона е с невероятно качествена изработка и внимание към детайла, нещо което сме свикнали да виждаме в устройствата на тайванците, разбира се това води и до високата му цена, която ще бъде около 1500 лв за 64 GB-овата версия.
HTC U Ultra и U Play се очакват на пазара Март месец, като предстои да видим точно кои цветови комбинации ще се предлагат.
Качествени калъфи за HTC U Ultra, можете да закупите от нашия магазин, като наличности очакваме съвсем скоро.

По долу прилагаме и видео, с което да се запознаете по-обстойно с телефона.
Ако си търсите смартфон от сегмента на iPhone 7 Plus, Galaxy Note, с голям екран и топ характеристики, HTC U Ultra, ще Ви изненада със страхотна изработка и дизайн.




HTC U Ultra характеристики:


Дисплей: Super LCD5 5.7 инча с резолюция 1440 x 2560 пиксела.
Втори дисплей: 2.05 инча с резолюция 160 х 1040 пиксела.
ОС: Android 7.0 с HTC Sense
Основна камера: 12 MP f1.8 с оптична стабилизация, лазерен автофокус и двойна лед светкавица.
Предна камера: 16 MP с поддръжка на ultrapixel
Процесор: 4-ядрен Snapdragon 821 на честота 2x2.15 и 2x1.6 Ghz
Видео: Adreno 530
Хранилище: 64GB / 128GB и слот за microSD до 256 GB
Рам: 4GB
Батерия: 3000 mAh
Размери: 162.4 x 79.8 x 8 мм. 170г.
Вход за зареждане: USB Type C 3.1
Други: виртуален асистент, сензор за пръстови отпечатъци, сапфирено стъкло за някои 128GB версии


Няма коментари:

Публикуване на коментар