сряда, 22 февруари 2017 г.

HTC U Play се очаква на пазара от следващия месец.

През изминалия месец тайванците от HTC представиха своята нова U серия смартфони.
За момента тя включва два нови модела - HTC U Ultra и HTC U Play.
U Ultra е флагмана и разполага с два дисплея и топ характеристики, от своя страна HTC U Play е по-компактния смартфон с диагонал на екрана 5.2 инча. Той се позиционира на върха на средния клас и предлага много нововъведения, които ще разгледаме в днешната статия.

снимки: HTC

HTC U Play дизайн и изработка:

Безспорно дизайна на новите смартфони на компанията е коренно различен от това, което сме свикнали да виждаме. U Play е изработен от алуминий и стъкло, с приятна заоблена форма, но най-впечатляващото в него са именно цветовете. 
Производителя нарича ефекта "течна повърхност" и за да го постигнат са създали изцяло нова технология на смесвасване на цветовете чрез няколко слоя. Тези слоеве придават дълбочина и отразената в тях светлина променя нюансите на цвета.
Стъклената част е равномерно моделирана върху страничната рамка за перфектна комбинация между метал и стъкло.
Тези сякаш магически цветове, печелят голяма популярност и интерес към устройството и то наистина е едно от най-красивите излизали на пазара последните месеци.


Характеристики:

Като изключим страхотния дизайн на U Play, смартфона има няколко основни минуса, с които ще започнем.
Батерията на телефона е сравнително малка - 2500 mAh, като се има предвид, че устройството ползва процесор Mediatek P10, който не се слави със своята икономичност.
От друга страна Тайванците много добре оптимизират своя HTC Sense, но надали и той ще успее да запази нивото на батерията в рамките на един ден.
Повече информация за представянето на батерията ще публикуваме веднага щом получим детайлни тестове, но не очакваме те да бъдат очарователни.
Другия основен минус е липсата на 3.5 мм вход за слушалки, HTC определено не са първите, които предприемат тази стъпка, но все още не можем да си обясним, каква е ползата от липсващия вход. Вариантите са да ползвате слушалки с Type C вход, преходник от USB Type C към 3.5 мм жак или блутуут слушалки. Надяваме се, че ако не слушалки, поне преходник ще бъде включен в комплекта на смартфона.



HTC U Play както и U Ultra идват снабдени с новия виртуален помощник наречен HTC Sense Companion. Телефона разполага с четири активни микрофона, с които по-всяко време можете да управлявате устройството с глас. Имате възможност да отключите телефона с гласови команди, също така да правите напомняния, настройвате аларми, да получавате необходима за Вас информация и много други функции. Този виртуален асистент, не само изпълнява командите Ви, но и се самоубочава, той следи навиците Ви, запомня графиците и местонахождението и по-този начин сам може да Ви препоръчва, кое заведение да посетите например или да Ви напомни да си вземете дъждобрана при лошо време.

Подобрена селфи камера, която може да преминава от режим 16 MP към UltraPixel.
Има страхотна панорамна функция за заснемане на широки селфита и постига невероятни резултати при слаба осветеност.

Дисплей: 5.2 инча с FullHD резолюция 1920 x 1080 пиксела.
ОС: Android 6.0 с HTC Sense
Основна камера: 16 MP f2.0 с оптична стабилизация и двойна лед светкавица
Предна камера: 16 MP с поддръжка на ultrapixel
Процесор: 8-ядрен Mediatek MT6755 Helio P10 на честота 4x2.0 и 4x1.1 Ghz
Хранилище: 32GB / 64GB и слот за microSD до 256 GB
Рам: 3GB / 4GB
Батерия: 2500 mAh
Размери: 147.2 x 72.9 x 7.6 мм. 147г.
Вход за зареждане: USB Type C 2.0 с поддръжка на бързо зареждане.
Други: виртуален асистент, сензор за пръстови отпечатъци.

Новия смартфон на HTC ще се предлага в два варианта с 32GB / 3GB Ram и 64GB / 4GB Ram
Цената на 32 GB се очаква да бъде около 950 лв а телефона ще излезе на пазара през месец Март. Ние сме Ви подготвили разнообразие от аксесоари и калъфи за HTC U Play. Разбира се наблягаме на прозрачните кейсове и калъфи за максимално запазване на цветовете.


Няма коментари:

Публикуване на коментар