събота, 10 септември 2016 г.

Sony Xperia XZ ревю, характеристики и аксесоари.

В последната ни публикация, обърнахме внимание на официалното представяне на двата нови топ смартфона от Sony - Xperia XZ и Xperia X Compact.
Днес ще обърне по-голямо внимание на по-мощния от двата модела, а именно Sony Xperia XZ.
Модела се появява последен от флагманите за тази година и има много силна конкуренция в лицето на Galaxy S7, HTC 10, LG G5 и наскоро представения iPhone 7.
На какво са заложили японците и какви са предимствата и недостатъците на Xperia XZ ще разберем сега.

снимка: Amazon


Дизайн и изработка:

С Xperia XZ сони са заложили на дизайн, производителност, живот на батерията и по-добра камера. Телефона е изработен от метал и стъкло и отново е с правоъгълна форма, което е и основния подпис на производителя. Наличието на така наречените 2.5D скосени ръбове на дисплея, правят сливането с рамката на телефона по-гладко и незабележимо. Самата рамка е изработена от специална алуминиева сплав, която е със страхотен гладък завършек и блясък. Гърба на Xperia XZ е от така наречения материал Alkaleido. На допир устройството е страхотно и стои масивно в ръката и най-важното не събира толкова пръстови отпечатъци, като други конкурентни модели.


Хардуер:

XZ разполага с 5.2" IPS дисплей с резолюция от 1080p или Full HD, разбира се характеристиките на устройството са на топ ниво. Виждаме последния Snapdragon процесор, 3 GB рам памер, 32 GB вътрешна памет, стерео говорители и нов режим на батерията, който според производителя, трябва да повиши живота и до цели два пъти.
Ето ги и самите характеристики:

Дисплей: 5.2 inches (70.9% съотношение на дисплея към корпуса) IPS LCD 16M colors
Резолюция: 1080 x 1920 пиксела (424 ppi наситеност на пикселите)
Мултитъч: Да, до 10 пръста
Защита: Gorilla Glass 5
- Triluminos дисплей
- X-Reality Engine
Чипсет: Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820
Процесор: Quad-core (2x2.15 GHz Kryo и 2x1.6 GHz Kryo)
Видеоускорител: Adreno 530
Операционна система: Android v6.0.1 планиран ъпгрейд до v7.0
Основна камера: 23 MP 24mm f2, лазерен авто-фокус, лед светкавица
Характеристики на камерата: 1/2.3" нов IMX300 сензор, панорама, HDR, засичане на лица и др.
Видео: 2160p@30fps, 1080p@30fps, 1080p@60fps
Предна камера: 13 MP 22mm f2
Батерия: Вградена 2900 mAh 
Stand-by режим: до 600ч.в 2G / до 610ч. в 3G
Време за разговори: до 11ч. 40мин. 2G / до 17ч. 30мин. 3G
Карта памет: до 200 GB
Вход за зареждане: USB Type-C

снимка: Sony

Новия флагман на японците има всички необходими характеристики, на съвременните флагмани. Камерата все още не е тествана официално, но от Sony се стремят да са на нивото на Samsung S7, който е с впечатляваща камера и държи първи позиции. Друга полезна функция е новото адаптивно зареждане, което се адаптира към навика Ви на зареждане на телефона.
Например, зареждате телефона си през нощта и го разкачате от зарядното около 7, 8 часа сутринта. Телефона прави така, че зарежда батерията до 90% и прекъсва зареждането, останалите 10% се зареждат в периода преди да изключите телефона от зарядното, което спомага за живота на батерията и би трябвало да го удължи поне 2 пъти.
Xperia XZ ще се предлага в: черно, сребристо, розово и синьо (новия авторски цвят от Sony, наречен forest blue)

Аксесоари:

Наред с новите смартфони, Sony представиха и нови bluetooth слушалки със завидни характеристики наречени Xperia Ear.
Разбира се ще станем свидетели и на подобрения Style Cover калъф за моделите, който е с изцяло прозрачна предна част и можете спокойно да оперирате с телефона, без да отваряте калъфа. Други кейсове, които компанията представи за моделите са прозрачните ковъри, които не блестят с нищо освен с високата си цена и разбира се имат много по-евтини и качествени заместители. Аксесоари и калъфи за Sony Xperia XZ можете да намерите в нашия каталог.



Очакваме модела с нетърпение, той вече може да се вземе на Pre-Order в UK като стартовата цена е около 1200 лв. надяваме се, че и в България цената ще е подобна, остава само да изчакаме и ще разберем.


Няма коментари:

Публикуване на коментар